Τώρα σου δίνουν μέρισμα κι αύριο σου παίρνουν το διαμέρισμα – Εικόνες και βίντεο από τη σημερινή κινητοποίηση

Το ταξικό εργατικό κίνημα θα βρίσκει τρόπους να ξεπερνά τα ΜΑΤ και την καταστολή. Τα τηλέφωνα ανοιχτά. Χρόνια πολλά σε όλους, όχι σε αυτούς που είναι μέσα. Να μας περιμένουν αυτοί και να μας βλέπουν στον ύπνο τους…

Τα εργατικά σωματεία και οι μαζικοί φορείς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ έδωσαν δυναμική και μαζική απάντηση σήμερα στα σχέδια της κυβέρνησης να περάσει τροπολογία που τιμωρεί με αυτεπάγγελτη δίωξη όσους αντιστέκονται στους πλειστηριασμούς της λαϊκής κατοικίας.

Η συγκέντρωση έγινε στην πλατεία Κλαυθμώνος κι από εκεί οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν προς τη Βουλή. Τα συνθήματα που έδιναν τον τόνο ήταν: “τώρα σου δίνουν μέρισμα και αύριο σου παίρνουν το διαμέρισμα”, “είσαστε τσιράκια των τραπεζιτών, αρπάζετε τα σπίτια των εργατών”, “εμπρός λαέ ξεσηκωμός, κάτω τα χέρια απ’ του λαού το βιος”.

Στη Βασιλίσσσης Σοφίας ήταν παραταγμένες κλούβες των ΜΑΤ και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, αποδεικνύοντας πως μπορεί να χάσαμε τον Μπαλούρδο από την τηλεοπτική οθόνη, αλλά τους βλέπουμε συνεχώς μπροστά μας στην πραγματική ζωή, με επικεφαλής την κυβέρνηση που θα καταργούσε τα ΜΑΤ και τα χημικά. Τους υποσχόμαστε όμως κι εμείς πως θα μας βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους.

Ο Δ. Κουτσούμπας που ήταν στην πρώτη γραμμή της πορείας, δήλωσε χαρακτηριστικά: δε θα νομιμοποιηθεί αυτό το μέτρο, ακόμη και αν ψηφιστεί, δε θα περάσει. Θα βρίσκουν τον λαό, την εργατική τάξη, τους αυτοαπαχολούμενους, τη νεολαία κάθε μέρα στο δρόμο!

Σε κάποια στιγμή, προκλήθηκε μικρή ένταση, όταν αστυνομικοί κινήθηκαν για να σταματήσουν το Δ. Κουτσούμπα και άλλους δύο βουλευτές του ΚΚΕ που εισέρχονταν στο χώρο της Βουλής, γιατί -λέει- δεν τους αναγνώρισαν…! Στο σύνδεσμο αυτό μπορείτε να δείτε και το οπτικό ντοκουμέντο που καταγράφει έναν αστυνομικό ν’ απευθύνει το λόγο προκλητικά στον Κουτσούμπα και να του λέει: Ποιος είσαι εσύ ρε…; Ποιος είναι ο κύριος;
Παρακάτω ακολουθεί το ίδιο περιστατικό από μια διαφορετική οπτική.

Τελικά οι κλούβες απομακρύνθηκαν και οι διαδηλωτές προχώρησαν στη Βασιλίσσης Σοφίας, στρέφοντας τα πανό προς τους περαστικούς και τους οδηγούς που έρχονταν από το φανάρι της Ακαδημίας. Μετά από λίγη ώρα, διαλύθηκαν χωρίς περαιτέρω απρόοπτα, με τον Πέρρο από τη Γραμματεία του ΠΑΜΕ να δίνει τον τόνο για εγρήγορση τις επόμενες ημέρες και να εύχεται “καλές γιορτές σε όλους, εκτός από αυτούς που είναι εκεί μέσα…”, εννοώντας το κτίριο της Βουλής.

Το ταξικό εργατικό κίνημα θα βρίσκει τρόπους να ξεπερνά τα ΜΑΤ και την καταστολή. Τα τηλέφωνα ανοιχτά. Χρόνια πολλά σε όλους, όχι σε αυτούς που είναι μέσα. Να μας περιμένουν αυτοί και να μας βλέπουν στον ύπνο τους…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: