Το σπερμοδιάγραμμα της κάλπης – Σκόρπια σχόλια με αφορμή το πρώτο Exit Poll

Η γκαστρωμένη κάλπη κυοφόρησε κατά τα φαινόμενα λογιώ – λογιώ παιδάκια και κάποιες τερατογενέσεις.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης μας είχε προϊδεάσει από νωρίς για τα εκλογικά μας σπερματοζωάρια, λύνοντας τουλάχιστον την πολύχρονη απορία από ποιον είναι γκαστρωμένη η κάλπη. Που κυοφόρησε λογιώ – λογιώ παιδάκια και κάποιες τερατογενέσεις. Που δεν περιορίζονται στη ΧΑ, που φαίνεται τουλάχιστον από τα πολ στάσιμη ή και με πτωτική τάση, ποντάροντας σε αποτέλεσμα εντυπώσεων στην Αθήνα, αλλά και στην πιθανή είσοδο της Ελληνικής Λύσης του Καρατζαφέρη απ’ τα Λιντλ Κυριάκου Βελόπουλου. Εξάλλου, ακόμα κι αν ισχύει πως οι φασίστες τσακίζονται από την Τρίτη θέση, σίγουρα δεν υπάρχει κανένας λόγος εφησυχασμού, από τη στιγμή ενισχύονται μορφώματα του πωλητή «ιδιόχειρων επιστολών του Ιησού», αλλά και η από καιρό μπαταρισμένη στα ακροδεξιά ΝΔ. Η διαφορά μοιάζει πολύ μεγάλη, χρειάζεται ωστόσο να περιμένουμε και τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα, με δεδομένο ότι δεν είναι η πρώτη φορά που τα εξιτ πολ αποκλίνουν σε ό,τι αφορά τα τελικά ποσοστά, ενώ είναι σαφές ότι στο πρώτο ειδικά κύμα των έξιτ πολ προσήλθαν ενθουσιασμένοι νεοδημοκράτες με παράσταση νίκης.

Κρίνοντας όμως από τις κυριολεκτικά πανικόβλητες αντιδράσεις των συριζοτρόλ λίγη ώρα πριν κλείσει η κάλπη, αλλά και το γεγονός πως ήδη έγινε σύσκεψη του κυβερνώντος κόμματος για τη διαχείριση της ήττας δεν προμηνύουν κάτι θετικό για το Σύριζα, που βλέπει να ναυαγεί ο σχεδιασμός των πολλαπλών εκλογών, παρά τη μικρή αποχή.

Το ΠΑΣΟΚ επιμένει σαν τους Walking Dead, θυμίζοντας την αλήστου μνήμης αφίσα της ΠΚΣ. Ο Βαρουφάκης αποτελεί μάλλον την έκπληξη των ευρωεκλογών, ευθυνόμενος αν επιβεβαιωθεί το ποσοστό του ίσως αρκετά για την πιθανή έκταση της διαφοράς ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ. Ο Σταύρος τελικά έμεινε με την ψήφο στο χέρι, ο Λεβέντης ετοιμάζεται να ζητήσει οικουμενική του εξωκοινοβουλίου, ενώ ο Πάνος Καμμένος αδυνάτισε περισσότερο κι από το ποσοστό του.

Όσο για το ΚΚΕ, μένει να επιβεβαιωθεί με πραγματικά αποτελέσματα η διαφαινόμενη ελαφρά ανοδική τάση, ενώ με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται τα αποτελέσματα σε δήμους και περιφέρεις. Σε κάθε περίπτωση, για να κλείσουμε και με ένα αγαπημένο δημοσιογραφικό κλισέ, η νύχτα θα είναι μακριά.

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: