Το μωρό σώθηκε χάρη στη μητέρα του….

Ο Δημήτρης Πατέστος, συντονιστής των Γιατρών του Κόσμου στη Μόρια, ξεκαθαρίζει ότι δεν έβαλαν οι πρόσφυγες τη φωτιά και πως αν πάει κανείς στη Μόρια και δει πώς είναι η κατάσταση θα καταλάβει.

Με βάση τις τελευταίες πληροφορίες από τη Μόρια, η νεκρή γυναίκα κατάφερε να σώσει το μωρό της την τελευταία, κυριολεκτικά, στιγμή, ενώ η φωτιά ξέσπασε από βραχυκύκλωμα.

Η γυναίκα την ώρα του θηλασμού, πανικόβλητη άνοιξε το παράθυρο προσπαθώντας να σωθεί εκείνη και το μωρό της. Το πλήθος την προέτρεψε να πετάξει το μωρό για να το σώσει, όπως και έκανε. Η γυναίκα δεν πρόλαβε να βγει από το κοντέινερ, εγκλωβίστηκε και απανθρακώθηκε.

Οι πρόσφυγες προσπάθησαν να βγάλουν την άτυχη γυναίκα από το κοντέινερ και τη μετέφεραν με μια κουβέρτα. Στο σημείο βρισκόταν αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ με το ιδιωτικό του αυτοκίνητο, όταν οι πρόσφυγες άνοιξαν την πόρτα του ΙΧ του και έβαλαν μέσα την απανθρακωμένη μητέρα.

Ο αστυνομικός σε σοκ τη μετέφερε στο νοσοκομείο Μυτιλήνης αλλά ήταν πλέον αργά. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο αξιωματικός είναι σοκαρισμένος και βρίσκεται σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση.

Ο Δημήτρης Πατέστος, συντονιστής των Γιατρών του Κόσμου στη Μόρια, ξεκαθαρίζει ότι δεν έβαλαν οι πρόσφυγες τη φωτιά και πως αν πάει κανείς στη Μόρια και δει πώς είναι η κατάσταση θα καταλάβει. Τα πάντα είναι τροποποιημένα ώστε να εξυπηρετούν πολύ περισσότερο πληθυσμό από τον προβλεπόμενο. Υπάρχει μια αράχνη από καλώδια τα οποία καθένας μπορεί να τραβήξει και να αρπάξει φωτιά.

*Νίκος Μαγκούτας

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: