“Το μόνο που δεν αποδεικνύεται ιατροδικαστικά είναι ότι το άγριο ξύλο, που έφαγε ο γιος μου, τον έριξε ψυχολογικά” – Οξύ πνευμονικό οίδημα αναφέρει ως αιτία θανάτου του Βασίλη Μάγγου η πρώτη ιατροδικαστική εκτίμηση

Η οικογένεια μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ετοιμάζεται σε συνεργασία με τοπικά κινήματα του Βόλου όπου δραστηριοποιούνταν ο Βασίλης Μάγγος, να προχωρήσει σε υποβολή μήνυσης κατά της αστυνομικής βίας.

Μια πρώτη απάντηση για τα οργανικά αίτια που οδήγησαν στο θάνατο τον 26χρονο Βασίλη Μάγγο δίνουν τα αρχικά αποτελέσματα της νεκροψίας – νεκροτομής, αφήνουν όμως με βασανιστικά ερωτηματικά τον συνδετικό κρίκο μεταξύ του οξέος πνευμονικού οιδήματος που αποτυπώνει η νεκροψία και του άγριου ξυλοδαρμού του νεαρού πριν περίπου ένα μήνα από την αστυνομία. Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι το τελικό πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης αναμένεται να ολοκληρωθεί μετά από ένα μήνα, με την έκδοση των τοξικολογικών και άλλων απαραίτητων, πλην χρονοβόρων εξετάσεων.

Η νεκροψία έγινε το μεσημέρι σήμερα από την ιατροδικαστή Ελένη Καλύβα, με παρουσία εισαγγελέα κατά το αίτημα της ΕΛΑΣ, αλλά και ιατροδικαστή ως τεχνικού συμβούλου, μετά από ορισμό της οικογένειας, καθώς νωρίτερα ως γνωστόν είχε απορριφθεί το αίτημά τους για πραγματοποίηση της εξέτασης της σορού στη Λάρισα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο τεχνικός σύμβουλος φέρεται σύμφωνος με τα προκαταρκτικά συμπεράσματα.

Μιλώντας στην ΕφΣυν, ο πατέρας του αδικοχαμένου νέου αναδεικνύει την ουσία της υπόθεσης, δηλαδή την “αφανή” συμβολή της ακραίας αστυνομικής βίας που υπέστη ο γιος του στη μοιραία κατάληξη λίγες βδομάδες αργότερα:

«Το μόνο που δεν αποδεικνύεται ιατροδικαστικά είναι ότι το άγριο ξύλο, που έφαγε ο γιος μου, τον έριξε ψυχολογικά. Μετά την αστυνομική βία, που ασκήθηκε πάνω τόσο εντός όσο και εκτός του αστυνομικού τμήματος, το παιδί έπεσε κατακόρυφα. Του κατέστρεψαν την ψυχολογία.

Αυτό τον έριξε εκεί που τον έριξε. Μπορεί να ήταν ό,τι ήταν, αλλά ήταν και αγωνιστής. Ήταν μια χαρά, δούλευε, έβγαζε μεροκάματο και ξαφνικά μετά το ξύλο που έπεσε, τον γύρισαν στο μηδέν. Ήξεραν ίσως ποιος ήταν και γι’ αυτό έπεσαν όλοι επάνω του και τον χτύπαγαν. Αυτό είναι το δικό μας πόρισμα και αυτό διαπιστώνουμε εμείς»

Η οικογένεια μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ετοιμάζεται σε συνεργασία με τοπικά κινήματα του Βόλου όπου δραστηριοποιούνταν ο Βασίλης Μάγγος, να προχωρήσει σε υποβολή μήνυσης κατά της αστυνομικής βίας που λαμβάνει έντονες διαστάσεις στην περιοχή.

Κύκλοι της ΕΛΑΣ από την πλευρά τους, αποσυνδέουν το πνευμονικό οίδημα από τις κακώσεις που υπέστη ο άνδρας στις 14 Ιούνη από αστυνομικούς, όταν έμεινε με σπασμένα πλευρά, αίσθημα ασφυξίας και θλάση στο συκώτι. Την ΕΛΑΣ εξάλλου ως γνωστόν έσπευσε να καλύψει προκλητικά το Υπουργείο Προ.Πο χθες, προκαταβάλλοντας το πόρισμα της ιατροδικαστικής έκθεσης και προσπερνώντας παντελώς το περιστατικό βίας που προηγήθηκε του θανάτου του άνδρα.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: