“Το ΚΚΕ ετοιμάζεται για τον τρίτο γύρο” – Ρεσιτάλ εμφυλιακού αντικομμουνισμού από το δικηγόρο της Χρυσής Αυγής στο δικαστήριο

Ακόμα και την εκτέλεση των κομμουνιστών για εσχάτη προδοσία εισήγαγε στη συζήτηση ο συνήγορος των υπόδικων ναζί Γιώργος Μιχαλόλιας, επικαλούμενος με κοπτοραπτική το καταστατικό του ΚΚΕ.

Μπορεί να μας έχει συνηθίσει η υπεράσπιση της Χρυσής Αυγής σε αντικομμουνιστικά μοτίβα, ιδίως όταν ξεμένει από τα – απειροελάχιστα εκ των πραγμάτων – επιχειρήματά της. Σήμερα όμως ένας από τους δικηγόρους της οργάνωσης, ο ανηψιός του αρχηγού Νίκου Μιχαλολιάκου, Γιώργος Μιχαλόλιας έδωσε πραγματικά ρέστα με το λογύδριό του, που θα μπορούσε κάλλιστα να προέρχεται από αγόρευση σε έκτακτο στρατοδικείο του εμφυλίου. Προσφεύγοντας στη θεωρία των δύο άκρων, ο Μιχαλόλιας προσκόμισε το καταστατικό του ΚΚΕ, προσπαθώντας να αποδείξει ότι εκείνο της ΧΑ, που αποτελεί και στοιχείο του κατηγορητηρίου “δεν είναι και τόσο εξωτικό” (sic), σε αντίθεση με το επικίνδυνο καταστατικό των κομμουνιστών, που απεργάζονται “τον τρίτο γύρο”.

“Έκατσα λοιπόν και έψαξα από ενδιαφέρον – όχι ιδεολογικό – το καταστατικό του ΚΚΕ, όπου έχουμε και εδώ μια ιστορική εισαγωγή και λέει: «Στρατηγικός στόχος του ΚΚΕ ειναι η κατάκτηση της επαναστατικής εξουσίας  η δικτατορία του προλεταριάτου […]». «… Τον κορυφαίο αγώνα του δημοκρατικού στρατού Ελλάδος 1946-1949». Όταν σας φέραμε την εκδρομή στα μονοπάτια που καθοδηγούνται από «τον κορυφαίο αγώνα», εγώ γιατι να μη συμπεράνω ότι οι άνθρωποι αυτοί εκπαιδεύονται για να έχουμε έναν τρίτο γύρο; Το λένε και οι ίδιοι.”

Δεν ξέρουμε αν μέσα του γελάει και ο ίδιος στην ιδέα ότι οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης στο Γράμμο και το Βίτσι, αλλά κι άλλα μέρη θυσίας του ΔΣΕ αποτελούν σημεία στρατιωτικής εκπαίδευσης για τη δημιουργία αντάρτικου. Είναι προφανής η απόπειρα να εξισώσει τις εκδηλώσεις αυτές με την παραστρατιωτική εκπαίδευση που λάμβαναν οι χρυσαυγίτες και αποτελούν στοιχείο της δικογραφίας.

Μετά το χωροφυλακίστικο παραλήρημα ακολουθούν λασπεροί υπαινιγμοί για τις επιχειρήσεις του ΚΚΕ που είναι το “το μόνο κόμμα που επιτρέπει την άσκηση επιχειρηματικής δραστηριότητας από το ίδιο το κόμμα ειναι το ΚΚΕ, και έχει περιουσία επιχειρηματική και άρα οι στόχοι του έχουν και μια οικονομική έκφανση”. Κάνει πως δεν ξέρει βέβαια τον εντελώς διαφορετικό σκοπό των κομματικών επιχειρήσεων, όπως και το γεγονός πως είναι εξαιρετικά περιορισμένη η έκφανσή τους, μετά και από τον αυτοκριτικό απολογισμό της λειτουργίας τους σε προηγούμενα συνέδρια.  Απορεί κανείς πώς άφησε απέξω ονομαστικά τον 902 και την Τυποεκδοτική.

Στη συνέχεια, προσπαθεί να παραλληλίσει την κομματική πειθαρχία του ΚΚΕ με τη ναζιστική υπακοή στον αρχηγό που προβλέπει η ΧΑ, ενώ το αποκορύφωμα του οχετού ακολουθεί με την αποσπασματική ανάγνωση σημείων του καταστατικού για την επανάσταση και τη στάση των κομμουνιστών στον πόλεμο, όπου ζητάει εμμέσως πλην σαφώς εκτελέσεις κομμουνιστών για “εσχάτη προδοσία”:

“Πάμε λοιπόν να δούμε τα καθήκοντα του ΚΚΕ για τη σοσιαλιστική επανάσταση που μας είπανε, βέβαια, δεν το αρνούνται. Συνεχίζουν λοιπόν λέγοντας για στηριξη του λαού με δυνάμεις που αποσπώνται από το στρατό. Αυτό τιμωρείται ως εσχάτη προδοσία και μάλιστα με θανατική ποινή, που δεν έχει καταργηθεί στην Ελλάδα για τις περιπτώσεις αυτές. Αν κοιτάξουν λοιπόν να αποσπάσουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερες δυνάμεις από το στρατό, και να εξασφαλίσουν την υπεροχή έναντι των ταξικών τους εχθρών, σε περίπτωση εμπλοκής της Ελλάδας σε αμυντικό πόλεμο «πρέπει να ηγηθεί της αυτοτελούς οργάνωσης, ώστε να οδηγήσει σε ολοκληρωτική ανατροπή της αστικής τάξης», «εγχώρια ή μη», πάλι στάση, πάλι εσχάτη προδοσία δηλαδή, ποιοι είναι «αστοί» δηλαδή; Όσοι δηλώνουν αστοί, φανταστείτε, σας παρακαλώ, για ένα λεπτό, αν είχε βρεθεί τέτοιο καταστατικό σε μέλος της ΧΑ.”

Όταν ο πρόεδρος του δικαστηρίου φάνηκε να χάνει την υπομονή του, ο Μιχαλόλιας τελείωσε με ένα “ρητορικό” ερώτημα, ζητώντας και πάλι με πλάγιο τρόπο την απαγόρευση του Κομμουνιστικού Κόμματος: “Αλήθεια, στο δημοκρατικό, συνταγματικό τόξο, εντάσσουν και ένα κόμμα με τέτοιο καταστατικό;”

Η αντικομμουνιστική υστερία του συνηγόρου των ναζί ίσως να μην είχε και τόσο μεγάλο ενδιαφέρον από μόνη της, αν δεν ακούγαμε, σε περισσότερο “εκπλεπτυσμένη” – ή και όχι – μορφή, παρόμοια επιχειρήματα κατά του ΚΚΕ από “φιλελεύθερους” πολιτικούς, “διανοούμενους” και δημοσιογράφος, ήδη από τον καιρό που ο Πρετεντέρης ζητούσε πιστοποιητικά νομιμοφροσύνης από το Μάκη Μαΐλη για λογαριασμό του κόμματος στο αστικό σύνταγμα. Η απάντησή του τότε ισχύει – στο πολλαπλάσιο – και για τους φασίστες και τους υπερασπιστές τους που τολμούν να ζητούν δηλώσεις μετανοίας από τους κομμουνιστές, αντί να απολογούνται για τα εγκλήματα που διέπραξαν τόσο οι ιδεολογικοί τους πρόγονοι, όσο και οι ίδιοι σήμερα.

Με πληροφορίες από GoldenDawnWatch

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: