Τίποτα τίποτα δε μας σταματά αυτός ο νόμος θα μείνει στα χαρτιά – Η μεγάλη συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Σύνταγμα ενάντια στο νόμο-έκτρωμα για τις διαδηλώσεις

Κάτω τα χέρια από τους αγώνες του λαού.

Αν η κυβέρνηση σχεδίαζε πως ο νόμος για τις διαδηλώσεις θα ήταν “Μεγάλος περίπατος” για εκείνη, σίγουρα λογάριαζε χωρίς τον ξενοδόχο, δηλαδή το λαϊκό κίνημα και τους μπροστάρηδές του, τους κομμουνιστές.

φωτό από Giordano Bruno

Χιλιάδες κόσμου κατέκλυσαν με κόκκινες σημαίες το Σύνταγμα, βροντοφωνάζοντας “Τίποτα-τίποτα δε μας σταματά, αυτός ο νόμος θα μείνει στα χαρτιά”, απαιτώντας να αποσυρθεί εδώ και τώρα το τερατούργημα που προβλέπει ανάμεσα σε άλλες αυταρχικές διατάξεις φυλάκιση για όσους συμμετέχουν σε “μη εγκεκριμένη διαδήλωση” και αποζημιώσεις από το διοργανωτή της συγκέντρωσης σε περίπτωση υλικών ζημιών.

Ο νόμος θα παραμείνει κενό γράμμα, όπως δήλωσε ξεκάθαρα και ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας που παραβρέθηκε στη συγκέντρωση, σημειώνοντας πως “Σε αυτό το κατάπτυστο νομοσχέδιο δε χωράνε βελτιώσεις ούτε διορθώσεις. Η μόνη λύση είναι να αποσυρθεί, εδώ και τώρα, αυτό το αντιδραστικό τερατούργημα. Σε κάθε περίπτωση, στους δρόμους του αγώνα θα κριθεί το δίκιο”.

 

Στις ομιλίες τους, ο υποστράτηγος ε.α της Αστυνομίας Γιάννης Παλιούρας υπογράμμισε πως “Αυτό που έκανε η χούντα των συνταγματαρχών, το φέρνει εξωραϊσμένο η εκλεγμένη κυβέρνηση της ΝΔ”, ενώ ο Κύριλλος Παπασταύρου τόνισε πως “Ας το πάρουν χαμπάρι: Η φωνή του λαού δεν φιμώνεται, όσα νομοσχέδια κι αν φέρουν”.

Το σίγουρο είναι ότι ότι ο λαός δεν έχει πει την τελευταία του λέξη, και δε θα ζητήσει από κανέναν την άδεια για να το κάνει.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: