Τίνος είσαι εσύ; – Ιδιοκτησία της κυβέρνησης των ΗΠΑ

Η ενημέρωση από το Μαξίμου διευκρινίζει ότι η ετικέτα αναφέρεται αποκλειστικά στην τηλεφωνική συσκευή και όχι στον Έλληνα πρωθυπουργό.

Τα καθεστωτικά ΜΜΕ πήραν αυτούσια την κυβερνητική ενημέρωση και μας την πλάσαραν με διθυραμβικούς τόνους. Ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, που ξέκλεψε λίγο χρόνο από το συνέδριο του Κόμματος των Ρεπουμπλικάνων, που βρισκόταν σε εξέλιξη. Αλλά δεν πρόκειται για μια τυχαία συνομιλία, που μπορεί να υποκλέψει ο καθένας ή σαν κι αυτές που άκουγες παλιά στο βάθος, ενώ μιλούσες σε άλλη γραμμή. Ήταν μια απόλυτα ασφαλής συνομιλία από το σταθερό τηλέφωνο που τοποθέτησαν στο πρωθυπουργικό γραφείο οι υπάλληλοι της πρεσβείας των ΗΠΑ και το οποίο φέρει την ετικέτα “ιδιοκτησία της κυβέρνησης των ΗΠΑ”. Η ενημέρωση διευκρινίζει ότι η ετικέτα αναφέρεται αποκλειστικά στην τηλεφωνική συσκευή και όχι στον ομιλητή του Μεγάρου Μαξίμου.

 

Έτσι ο Μητσοτάκης παρουσιάζεται σαν σοβαρός και υπολογίσιμος συνομιλητής του “πλανητάρχη”, που τον ενημερώνει για τα εθνικά μας θέματα, ενώ η τηλεφωνική συσκευή διαφημίζεται κάπως σαν την Κόκκινη Γραμμή που συνέδεε απευθείας το Κρεμλίνο με τον Λευκό Οίκο. Το χειρότερο δεν είναι όσα κάνουν, αλλά ότι νιώθουν πλέον περήφανοι και άνετοι να τα διαφημίζουν ως επιτυχία…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: