Τι όπλα έχει ο συριακός στρατός; – Η Δόμνα, η ΑΣΟΕΕ και τα κράνη που νίκησαν τους τζιχαντιστές

Τα μαργαριτάρια που βγαίνουν από το στόμα της υφυπουργού εργασίας είναι πιο πολύτιμα κι από Μαδαγασκάρης.

Η Δόμνα Μιχαηλίδου είναι με διαφορά το πιο ανερχόμενο ταλέντο της νέας κυβέρνησης και δεν κουράζεται να το αποδεικνύει σε κάθε ευκαιρία, από τους “ψυχασθενείς” αντιστασιακούς κατά της χούντας ως το μπέρδεμα της γενικής επιστράτευσης με τον εθελοντισμό, η υφυπουργός Εργασίας δεν παύει να μας αφήνει άφωνους με τη βαθιά γνώση της επί μιας σειράς θεμάτων.

Δεν προκαλεί λοιπόν έκπληξη ότι έχει και βαθιές γνώσεις γεωπολιτικής, αφού με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα στην ΑΣΟΕΕ μας έκανε μια επίδειξη της εξοικείωσής της με τον οπλισμό που διαθέτει ο συριακός στρατός. Ούτε – λίγο, ούτε πολύ, μιλώντας για τα ευρήματα της αστυνομίας στο στέκι του Οικονομικού Πανεπιστημίου, που εδώ και μέρες παρουσιάζονται από τα συστημικά ΜΜΕ περίπου ως λίγο πιο επικίνδυνα από οπλοστάσιο της Αλ Κάιντα και του ISIS μαζί, η κυρία Δόμνα τα συνέκρινε με όπλα που διαθέτει ο συριακός στρατός:

«Θεωρώ αδιανόητο να υπάρχει μια έρευνα της αστυνομίας μέσα σε ένα πανεπιστήμιο, έναν δημόσιο φορέα εκπαίδευσης και να βρίσκει τα πολεμοφόδια αν θέλετε τα οποία βρήκε. Δηλαδή μου φαίνεται τρομερό ότι υπάρχει ακόμη και αντιπαράθεση πάνω στο ζήτημα αυτό. Δεν είναι δυνατόν κάποιος συμπολίτης μας να έχει πρόσβαση σε όπλα στα οποία έχει πρόσβαση ο στρατός της Συρίας. Δηλαδή δεν μπορούμε να συζητούμε για αυτά τα πράγματα. Και μόνο ότι υπάρχουν αντιπαραθέσεις πάνω σε αυτό, όταν έχουν βρεθεί ουσιαστικά, σοβαρά και τρομερά επικίνδυνα όπλα, γενικότερα μέσα στη χώρα μας αλλά πόσω δε μάλλον μέσα σε ένα κορυφαίο πανεπιστημιακό ίδρυμα, τότε υπάρχει σίγουρα πάρα πολύ μεγάλο πρόβλημα».

Υπενθυμίζουμε ότι τα εν λόγω όπλα συνίσταντο σε κράνη, φουλ-φέις κουκούλες, κοντάρια, κομμάτια μαρμάρου, μπουκάλια βότκας, γάντια, πυροσβεστήρες και διαρρηκτικά εργαλεία. Α ναι, και σε “φυλλάδια αναρχικού περιεχομένου”, που ακούγεται και πιο τρομαχτικό από όλα τα υπόλοιπα. Δεν ξέρουμε τι ακριβώς από όλα αυτά χρησιμοποιεί και ο συριακός στρατός, αν όμως αυτό είναι το οπλοστάσιό του, δεν είναι να απορεί κανείς που χρειάστηκε τόσα χρόνια για να επικρατήσει ενάντια στους τζιχαντιστές. Μπορεί βέβαια να το δει κι αλλιώς, ότι παρότι πρόκειται για έναν υπολογίσιμο αντίπαλο με γενναιόδωρη κατά διαστήματα τουλάχιστον στήριξη από πολλούς συμμάχους, ο Άσαντ κατάφερε να τους νικήσει εξοπλίζοντας το στρατό του με φυλλάδια που είχαν αναρχικές πεντάλφες και μπουκάλια βότκας που μόνο στη μυρωδιά τους έριχναν κάτω τους φανατικούς ισλαμιστές που απέχουν από το οινόπνευμα.

Η συριακή πρεσβεία στην Ελλάδα άραγε να πληροφορήθηκε τις δηλώσεις της υφυπουργού; Γιατί ακόμα κι αν δεν έχουν τέτοια υπερόπλα στο στρατό της χώρας τους, είναι φανερό πως μπορούν να πάρουν πολύ καλές ιδέες για το μέλλον.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: