Θράσος χωρίς όρια: Βγάζουν σε πλειστηριασμό σπίτι πυρόπληκτου – Κινητοποίηση στο Κέντρο της Αθήνας

Στο χώρο της κινητοποίησης βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις για να διασφαλίσουν το συμφέρον της τράπεζας, που απαγόρεψαν την είσοδο ακόμα και στα μέλη της οικογένειας, που ήθελαν να ενημερωθούν για την εξέλιξη της υπόθεσής τους.

«Μετά την “κανονικότητα” με το πολυνομοσχέδιο-“σκούπα” που ήρθε να σαρώσει μισθούς και συνδικαλιστικά δικαιώματα, δεν θα μπορούσε να μείνει εκτός αυτής της “κανονικότητας” η πρώτη κατοικία.

Έτσι ξεκινάει το κάλεσμα του ΠΑΜΕ για τη σημερινή κινητοποίηση που βρίσκεται σε εξέλιξη στο κέντρο της Αθήνας, έξω από το συμβολαιογραφείο, όπου επιχειρείται ο πλειστηριασμός της πρώτης κατοικίας μιας οικογένειας από το Μαραθώνα, που είδε το μαγαζί από το οποίο είχε εισόδημα να καταστρέφεται από πυρκαγιά, και τον πατέρα της να χάνει τη ζωή του κατά τη διάρκειά της. Αυτά όμως ουδόλως συγκίνησαν τους υπεύθυνους της τράπεζας, που δε δέχτηκε να γίνει ρύθμιση του χρέους και ενημέρωσε πως βγάζει σε πλειστηριασμό το σπίτι τους, για να τους πετάξει στο δρόμο.

Στο παρακάτω βίντεο, μπορείτε να ακούσετε τη μαρτυρία της μητέρας της ιδιοκτήτριας του σπιτιού.

Από το πρωί οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, της ΟΒΣΑ (Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας) και άλλοι μαζικοί φορείς βρίσκονται έξω από το κτίριο της Μαυροκορδάτου, απαιτώντας να μη μείνει καμιά οικογένεια στο δρόμο, να μην πάει “κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη”. Στο χώρο βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις, για να υπερασπίσουν το συμφέρον της τράπεζας και να διασφαλίσουν πως θα γίνει κανονικά ο πλειστηριασμός, εμποδίζοντας ακόμα και τα μέλη της οικογένειας να μπουν στο κτίριο.

Δεν πρόκειται ωστόσο για μεμονωμένο κρούσμα, όπως καταγγέλλει η ΟΒΣΑ σε ανακοίνωσή της, αφού η ΔΕΗ στέλνει ειδοποιητήρια πληρωμής, ακόμα και στους πυρόπληκτους της Ραφήνας, που είδαν το βιος τους να γίνεται στάχτη το καλοκαίρι του 18′, στην καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι και την ευρύτερη περιοχή. Ακολουθεί το κείμενο της καταγγελίας.

Βροχή πέφτουν οι καταγγελίες για κατασχέσεις κατοικιών συναδέλφων. Η ασυδοσία κυβέρνησης τραπεζιτών και της ΔΕΗ ΑΕ δεν έχει όρια. Καλούμε τον λαό να εκφράσει την έμπρακτη αλληλεγγύη του στην προστασία της λαϊκής περιουσίας από τα κοράκια που τους έχει ανοίξει η όρεξη να αρπάξουν τον ιδρώτα και τον μόχθο μιας ζωής των λαϊκών οικογενειών.

Θέλουν να μας ξεσπιτώσουν. Να μην το επιτρέψουμε.

Μετά από το περιστατικό του Χιώτη συναδέλφου που για χρέη σε τράπεζα, του έχει έρθει ειδοποιητήριο κατάσχεσης της πρώτης και μόνης του κατοικίας το προσεχή Νοέμβριο, έρχονται να προστεθούν και δυο νέα αποκαλυπτικά περιστατικά.

Το πρώτο είναι η απαράδεκτη στάση της ΔΕΗ ΑΕ απέναντι σε συνάδελφο μέλος του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΣ. Η επιχείρηση στην περιοχή της Ραφήνας, έστειλε λογαριασμό για πληρωμή σε συνάδελφο που το σπίτι του κάηκε ολοσχερώς στη μεγάλη πυρκαγιά που κατέκαψε την περιοχή το καλοκαίρι του 2018. Ο συνάδελφος και η σύζυγος του, είναι και οι δυο μέλη του συλλόγου και έχουν δυο μικρά παιδιά. Η σύζυγος του συναδέλφου είναι εκλεγμένη στο διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου. Θα μας βρουν απέναντι τους. Απαιτούμε να πάρουν πίσω τη συγκεκριμένη απόφαση.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: