So you think you can dance, KKE edition

Η Κρήτη είναι ένα μέρος με δικούς του, ιδιαίτερους κανόνες, όπου κάθε επισκέπτης πχ πρέπει να πιει ρακή και να χορέψει. Ακόμα κι αν είναι ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Πόσο μάλλον αν είναι άνθρωπος του γλεντιού, που το έχει συνηθίσει από τα δικά του μέρη και δε θέλει και πολύ για να πάρει μπρος.

Η Κρήτη είναι ένα μέρος με δικούς του, ιδιαίτερους κανόνες, όπου κάθε επισκέπτης πχ πρέπει να πιει ρακή (μπορεί να την ακούσεις και τσικουδιά, ανάλογα σε ποια γωνιά του νησιού είσαι) και να χορέψει. Ακόμα κι αν είναι ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Πόσο μάλλον αν είναι άνθρωπος του γλεντιού, που το έχει συνηθίσει από τα δικά του μέρη και δε θέλει και πολύ για να πάρει μπρος.

Το μεσημέρι στο Ηράκλειο (φωτό σ/φισσας αναγνώστριας)

Έτσι λοιπόν, μπορεί το πρωί στο Ηράκλειο ο Δ. Κουτσούμπας να έκανε την ομιλία του κάτω από κάτι ντισκομπάλες (που δεν είχαν καμία σημειολογία, αλλά ανήκαν στη διαρρύθμιση του χώρου), αλλά χτες βράδυ στα Χανιά, βρέθηκε στο στοιχείο του, κι όπως φαίνεται στο παρακάτω βίντεο, του ‘δωσε και κατάλαβε με έναν Καλαματιανό.

Σήμερα το απόγευμα, το ιδιαίτερο Κρητικό κλίμα συνεχίστηκε και στα Ανώγεια, όπου ένας κάτοικος υποδέχτηκε το Δ. Κουτσούμπα με την εξής μαντινάδα:

Τρεις του Δεκέμβρη δεκαεφτά, πανσέληνο φεγγάρι
στ’ Ανώγεια καλωσόρισες του ΚΚΕ μπροστάρη

Η επίσκεψη στα Ανώγεια έγινε στο πλαίσιο μιας εκδήλωσης που θα τιμούσε τη μνήμη του κομμουνιστή λαϊκού ποιητή, Μιχάλη Σταυρακάκη (Νιδιώτη). Ενώ το πρόγραμμα της περιοδείας του Δ. Κουτσούμπα θα ολοκληρωθεί αύριο στα Χανιά, με εκδήλωση στο Δημοτικό Κήπο της Πόλης, προς τιμήν του μεγάλου κομμουνιστή, Κρητικού ηθοποιού, Μάνου Κατράκη.

Το βίντεο και οι φωτογραφίες από τα Χανιά είναι του Nikos Zog, που τον ευχαριστούμε για το υλικό που ανέβασε και μας έστειλε.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: