Θανάσης Παφίλης: Στις πυρκαγιές «κάηκε το αφήγημα, το δικό σας και των προηγούμενων ”είμαστε έτοιμοι”» (ΒΙΝΤΕΟ)

«Οι δυνάμεις του Κομμουνιστικού Κόμματος είναι στην πρώτη γραμμή για την κατάσβεση των πυρκαγιών, μαζί με τον λαό, ο οποίος τις περισσότερες φορές είναι πιο αποτελεσματικός από αυτό το κράτος που θα τον σώσει, επιβεβαιώνοντας πως μόνο ο λαός θα σώσει τον λαό».

Με τις καταστροφικές πυρκαγιές «κάηκε το αφήγημα, το δικό σας και των προηγούμενων ”είμαστε έτοιμοι”», υπογράμμισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής.

Υπενθύμισε πως όταν το ΚΚΕ κατέθεσε τον Απρίλη Ερώτηση στη Βουλή, για την ανάγκη λήψης μέτρων αντιπυρικής προστασίας, η απάντηση του υπουργείου ήταν «τα έχουμε όλα λυμένα» και «ιδού η πραγματικότητα».

Ο Θανάσης Παφίλης εξήγησε πως από όλες τις κυβερνήσεις απουσιάζει μια λέξη-κλειδί, η πρόληψη. Για παράδειγμα, στο Δάσος της Δαδιάς δεν υπάρχουν δρόμοι, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να μπουν μέσα οι πυροσβέστες. Είναι χαρακτηριστικό πως μόλις το 0,04% του κρατικού προϋπολογισμού δίνεται για την προστασία των δασών, ενώ λείπουν τουλάχιστον 1.500 υπάλληλοι από τα Δασαρχεία. «Στην πυρκαγιά στην Πεντέλη είχαμε περισσότερα περιπολικά από πυροσβεστικά», ανέφερε ο  Θ. Παφίλης. Υπογράμμισε επίσης πως ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα ήταν η αφαίρεση της δασοπυρόσβεσης από τις Δασικές Υπηρεσίες.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ τόνισε πως «οι δυνάμεις του Κομμουνιστικού Κόμματος είναι στην πρώτη γραμμή για την κατάσβεση των πυρκαγιών, μαζί με τον λαό, ο οποίος τις περισσότερες φορές είναι πιο αποτελεσματικός από αυτό το κράτος που θα τον σώσει, επιβεβαιώνοντας πως μόνο ο λαός θα σώσει τον λαό».

Απαίτησε δε γενναία χρηματοδότηση για να ληφθούν επιτέλους μέτρα προστασίας, καταμέτρηση των ζημιών, αποκατάσταση των καταστροφών, αποζημιώσεις για το 100% των ζημιών, προσλήψεις του απαραίτητου προσωπικού κ.ά.

Η τοποθέτηση του Θ. Παφίλη έγινε στη συζήτηση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, με τίτλο «Αναβάθμιση της αστυνομικής εκπαίδευσης, αναμόρφωση του πλαισίου οργάνωσης και λειτουργίας της Σχολής Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας και άλλες ρυθμίσεις».

Όπως ανέφερε, το δόγμα των κομμάτων του συστήματος για την Αστυνομία είναι να προσαρμοστεί στα «ευρωπαϊκά πρότυπα». Δηλαδή, στη «Λευκή Βίβλο» «που είναι κατάμαυρη» και θέτει ως στόχο την αντιμετώπιση του «εσωτερικού εχθρού».

Συμπλήρωσε πως το ΚΚΕ θέλει «εκσυγχρονισμό» της Αστυνομίας με σκοπό την αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος, όμως δεν έχει αυταπάτες ότι μπορεί να έχει έναν τέτοιο ρόλο. Αναφερόμενος στην εκπαίδευση των αστυνομικών, σημείωσε πως με το σχέδιο νόμου στρατιωτικοποιείται.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ τόνισε πως είναι καταδικαστέα η προσπάθεια παγίδευσης του κινητού τηλεφώνου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ με λογισμικό παρακολούθησης. «Εσείς και ο Κολόμβος», τόνισε ως προς τις καταγγελίες, καθώς «είναι κοινό μυστικό» ότι γίνονται παρακολουθήσεις. Υπενθύμισε ότι όταν το ΚΚΕ είχε καταγγείλει τις συνακροάσεις στην έδρα της Κεντρικής Επιτροπής, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, κανείς δεν είχε πει κουβέντα τότε.

Δείτε το βίντεο:

902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: