Θανάσης Παφίλης προς Άδωνι Γεωργιάδη: Δυο δρόμους έχει ο λαός, ο ένας στην κόλαση του καπιταλισμού κι ο άλλος στον παράδεισο (VIDEO)

Η πραγματικότητα είναι αυτή που θέτει τα διλήμματα, όσο πεισματικά κι αν επιχειρούν κάποιοι είτε να τα αγνοούν είτε να τα διαστρεβλώνουν. 

Τις ξεκάθαρες διαχωριστικές γραμμές που υπάρχουν μεταξύ των αστικών πολιτικών κομμάτων και του ΚΚΕ ανέδειξε ο άτυπος διάλογος μεταξύ Θανάση Παφίλη και Άδωνι Γεωργιάδη στη βουλή χθες, στη διάρκεια συζήτησης για τα ελληνοτουρκικά. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, αφού στη διάρκεια της ομιλίας του (την οποία μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη εδώ) στηλίτευσε την επικίνδυνη για το λαό πρακτική ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων αστικών δυνάμεων να εναποθέτουν το ζήτημα των κυριαρχικών δικαιωμάτων σε ΗΠΑ, ΕΕ και ΝΑΤΟ, έκλεισε λέγοντας πως “το θέμα της ανατροπής και της αλλαγής είναι στην ημερήσια διάταξη για να υπάρξει ένα σύστημα που θα κινείται με ένα μόνο νόμο: Όχι το βάρβαρο καπιταλιστικό κέρδος, αλλά τις ανθρώπινες ανάγκες. Κι αυτό είναι ο σοσιαλισμός”.

Ο υπουργός ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, θέλησε να απαντήσει σε αυτή την παρέμβαση, επιχειρώντας να παρουσιαστεί ως περήφανος εκπρόσωπος των υπερασπιστών του καπιταλιστικού συστήματος, λέγοντας πως “υπάρχουν δύο δρόμοι, ο καπιταλισμός και ο κομμουνισμός. Εμείς είμαστε με τον καπιταλισμό περήφανα και καθαρά. Εσείς με τον κομμουνισμό. Κανένα πρόβλημα. Όλοι οι άλλοι είναι in-between (sic).” O Θανάσης Παφίλης, δεν άφησε αναπάντητα όσα είπε ο υπουργός, με μια λακωνική και μεστή παρέμβαση από τα έδρανα του ΚΚΕ: “Δυο δρόμους έχει, ο ένας είναι στην κόλαση, ο καπιταλισμός και ο άλλος είναι στον παράδεισο”. Είναι σίγουρο πως κάποιοι θα σπεύσουν πάλι να μιλήσουν για “μεσιανισμό” και “εσχατολογία” των κομμουνιστών. Η πραγματικότητα όμως είναι αυτή που θέτει τα διλήμματα, όσο πεισματικά κι αν επιχειρούν κάποιοι είτε να τα αγνοούν είτε να τα διαστρεβλώνουν.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: