Θανάσης Καναούτης, ετών 19.

Ο Θανάσης, όπως κι όλα τα παιδιά της γενιάς του μπήκε νωρίς στο άγχος της επιβίωσης, δεν είχε το ένα ευρώ για το εισιτήριο, δεν είχε σίγουρα το αντίτιμο για το πρόστιμο.

Στις 13 Αυγούστου του 2013 ο 19χρονος βρίσκει τραγικό θάνατο για μόλις 1,20 ευρώ.

Λίγο πριν από τις 11 το βράδυ, το τρόλεϊ, στο οποίο επέ­βαινε  περνούσε την οδό Παναγή Τσαλδάρη, στο ύψος του αριθμού 16, στο Περιστέρι.

Ένας ελεγκτής ανέλαβε… δράση και, όταν βρέθηκε πρόσωπο με πρόσωπο με τον 19χρονο, του ζήτησε να κατέβουν μαζί στο τέλος της διαδρομής για να του κόψει πρόστιμο. Οι πρώ­τες πληροφορίες το πρωί της Τετάρτης ανέφε­ραν πως ο Θανάσης πάτησε το «μπουτόν» της εξόδου έκτακτης ανάγκης στο όχημα και έπει­τα από συμπλοκή με τον ελεγκτή «πήδησε» έξω από το όχημα για να αποφύγει το πρόστι­μο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι.

Αυτή ήταν η πρώτη εκδοχή για το μοιραίο πε­ριστατικό. Αμέσως ο 19χρονος μεταφέρθηκε στο «Αγία Όλγα» και στη συνέχεια στο «Γ. Γεν­νηματάς», όμως τα ξημερώματα της Τετάρτης εξέπνευσε.

Η δεύτερη εκδοχή αναφέρει πως ο Θανάσης διαπληκτίστηκε με τον ελεγκτή μετά την άρνησή του να κατέβει μαζί του, με τους γονείς του θύματος να αναφέρουν πως πρόκειται για αν­θρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο.

Σημαντικές είναι οι μαρτυρίες δύο κοριτσιών που βρίσκονταν εκείνη την ώρα με τον Θανάση, οι οποίες υποστήριξαν πως είχε γίνει ένα ανά­λογο περιστατικό με τον ίδιο ελεγκτή πριν από είκοσι μέρες, στο οποίο ενεπλάκη ο 19χρονος. Πριν από λίγες μέρες, πάντως, εμφανίστηκε στη ΓΑΔΑ ακόμη ένας μάρτυρας, ο οποίος βρέ­θηκε στο σημείο του δυστυχήματος αφού είχε πέσει στο δρόμο ο άτυχος νέος. Στη μαρτυρία αυτή επισημάνθηκε πως ο ίδιος ελεγκτής στην ίδια λεωφορειακή γραμμή είχε δη­μιουργήσει αντίστοιχα περιστα­τικά με ανήλικους.

Ο Θανάσης, όπως κι όλα τα παιδιά της γενιάς του μπήκε νωρίς στο άγχος της επιβίωσης, δεν είχε το ένα ευρώ για το εισιτήριο, δεν είχε σίγουρα το αντίτιμο για το πρόστιμο. Σε ένα αστικό κράτος που αμολά τα σκυλιά του να μαζεύουν αντίτιμα από τους μη έχοντες, ο Θανάσης δεν είχε χώρο. Πέθανε γιατί δεν είχε να πληρώσει.

 

Με πληροφορίες από το pontiki.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: