“Θα σε φάω ρε καθίκι”- Τραμπουκισμούς μπάτσων σε βάρος νεαρού καταγγέλλει εκπαιδευτικός

Θύμα λεκτικής και σωματικής βίας καταγγέλλει ότι έπεσε εκπαιδευτικός στη Θεσσαλονίκη από άντρες της ομάδας ΔΙΑΣ, σε επίσκεψη του στο τμήμα όπου κρατούνταν ένας νεαρός που είχε τολμήσει νωρίτερα να τους αντιμιλήσει.

Κρούσμα αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας καταγγέλλει ο εκπαιδευτικός Θανάσης Αγαπητός στη Θεσσαλονίκη από άνδρες της ομάδας Δίας χθες. Αφορμή ήταν η αντίδραση ενός νέου σε υβριστικούς χαρακτηρισμούς (άπλυτοι, βρομιάρηδες, αναρχοσαπίλες) που εκτόξευαν 4 άνδρες της ΔΙΑΣ πίνοντας καφέ ένα ώρα υπηρεσίας. Ο νεαρός Χ.Ν αντέδρασε σε αυτή την υποτιμητική συμπεριφορά, υπενθυμίζοντας ότι ο ίδιος κι όσοι κατηγορούν ιδρώνουν από το μόχθο της δουλειάς. Για την “αυθάδειά” του, ο νεαρός συνελήφθη και οδηγήθηκε με χειροπέδες στο τμήμα.

Ο εκπαιδευτικός προσθέτει μάλιστα πως θύμα απρόκλητης επίθεσης υπήρξε κι ο ίδιος, όταν κατέφτασε στο τμήμα για να επισκεφτεί το συλληφθέντα. Συγκεκριμένα καταγγέλλει πως: «Ένας από τους 4 άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ που προσήγαγαν το νεολαίο, χωρίς εγώ να του έχω μιλήσει μέχρι τότε, μου επιτέθηκε, με χτύπησε και με απειλητικό και άγριο ύφος άρχισε να με απειλεί και να φωνάζει σε ανεξέλεγκτη κατάσταση «θα σε φάω, ρε καθίκι, βγες έξω ρε, θα σε λιώσω, τολμάς και μιλάς, θα σε πατήσω κάτω…». Κι όλα αυτά μέσα στο αστυνομικό τμήμα κι ενώ με είχαν κυριολεκτικά περικυκλώσει δεκάδες άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ που είχαν καταφθάσει, για να προστατέψουν μάλλον τους 4 κατήγορους που κινδύνευαν από τον 19χρονο «εγκληματία»». Ο Θανάσης Αγαπητός έχει υποβάλει μήνυση για το συμβάν.

Όπως ενημερώνει ο Θανάσης Αγαπητός έχει υποβάλει μήνυση για το περιστατικό, ενώ υπενθυμίζεται πως ο συγκεκριμένος εκπαιδευτικός έχει βρεθεί στο στόχαστρο της αστυνομίας ακόμα δυο φορές, την πρώτη φορά το 2012 όταν συνελήφθη στο σχολείο του για κινητοποίηση στο Γερμανικό Προξενείο Θεσσαλονίκης, και τη δεύτερη πριν κάποιους μήνες, όταν αστυνομία μπούκαρε στο σπίτι του για να τον συλλάβει για τη δράση του κατά των πλειστηριασμών, χωρίς να τον βρει εκεί.

Με πληροφορίες από dailythess.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: