“Θα κάνουμε μήνυση στους αστυνομικούς που χτύπησαν βάναυσα το παιδί”!

Οι συνήγοροι υπεράσπισης του Λ. Στεργίου, καταθέτουν μήνυση κατά των αστυνομικών, που χτύπησαν αναίτια και βάναυσα τον φοιτητή της Αρχιτεκτονικής και του φόρτωσαν προκλητικά εκ των υστέρων την κατηγορία της “αντίστασης κατά της αρχής”!

Μπορεί η αστυνομία να παρουσιάζει το άσπρο-μαύρο και να κατηγορεί τον Λ. Στεργίου (φοιτητή, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Φοιτητών της Αρχιτεκτονικής) για “αντίσταση κατά της αρχής”, αλλά τα πραγματικά γεγονότα είναι πολύ διαφορετικά. Το μαρτυρούν άλλωστε το βίντεο που ακολουθεί, δεκάδες συναγωνιστές του, ακόμα και το τραύμα που άφησε η αστυνομική βία στο πρόσωπό του.

Σήμερα, οι συλληφθέντες φοιτητές αφέθησαν ελεύθεροι και κατά την έξοδό τους από το δικαστικό Μέγαρο, ο συνήγορος υπεράσπισης του Λ. Στεργίου, μες στα συνθήματα των συγκεντρωμένων, δήλωσε στους δημοσιογράφους πως θα κατατεθεί μήνυση ενάντια στους αστυνομικούς που χτύπησαν βάναυσα και αναίτια τον Λευτέρη Στεργίου -και όχι μόνο, όπως αποδεικνύουν μια σειρά οπτικά ντοκουμέντα από τη χτεσινή μέρα. Συμπλήρωσε πως όσα καταγγέλλει πιστοποιούνται από τους αυτόπτες μάρτυρες της αστυνομικής επίθεσης και από ιατρικές γνωματεύσεις.

“Θα κάνουμε μήνυση στους αστυνομικούς που χτύπησαν βάναυσα το παιδί κατά την ώρα της σύλληψής του, μπροστά σε δεκάδες αυτόπτες μάρτυρες, αναίτια, έξω, το τονίζω, έξω από το κτήριο της Πρυτανείας την ώρα που κρατούσε το πανό των φοιτητικών συλλόγων. Ο συγκεκριμένος είναι εκλεγμένος στο ΔΣ του Φοιτητικού Συλλόγου Αρχιτεκτονικής και αναίτια τον άρπαξαν πέντε αστυνομικοί, τον έβαλαν κάτω σε δευτερόλεπτα, τον χτύπησαν στο μάτι όπως είδατε με μπουνιές, κλωτσιές, του φόρεσαν χειροπέδες και υπάρχουν ιατρικές γνωματεύσεις”

Ο ίδιος ο παθώς είπε στους δημοσιογράφους με ακλόνητο φρόνημα πως η τρομοκρατία δε θα περάσει.

“Αυτό που θέλω να δηλώσω είναι ότι, όπως λένε και τα συνθήματά μας, η καταστολή δεν θα περάσει, θεωρώ ότι ο αγώνας μας είναι δίκαιος, για να ανοίξουν οι σχολές μας χωρίς να έχουμε αστυνομία μέσα, αλλά αυτά που χρειαζόμαστε προκειμένου να μπορούμε να σπουδάζουμε με αξιοπρέπεια και για αυτόν ακριβώς τον λόγο θα συνεχίσουμε”

Σχετικά με τα παραπάνω είναι όσα δήλωσε και η συνήγορος υπεράσπισης Μίνα Αγγελοπούλου, στον 904 Αριστερά στα FM,

Μεταξύ άλλων, κατήγγειλε πως δύο τραυματισμένοι φοιτητές (από τους 31 συλληφθέντες) ζητούσαν να γίνει ιατροδικαστική εξέταση χωρίς να τους δοθεί ποτέ αυτή η δυνατότητα, και χρειάστηκε να επιμείνουν για να μεταφερθούν στο νοσοκομείο και να γίνουν εξετάσεις. Το αποτέλεσμα ήταν να βρίσκονται στο ακροατήριο του δικαστηρίου ταλαιπωρημένοι άνθρωποι, με κολάρα, χέρια δεμένα με επιδέσμους και σημάδια με χειροπέδες, στοιβαγμένοι σε μια δικαστική αίθουσα με απαράδεκτες συνθήκες συνωστισμού!

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: