Τέσσερις μέρες στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ χωρίς ρούχα και επαφή με τους γονείς τους οι συλληφθέντες μαθητές

Οι αστυνομικοί της ΓΑΔΑ επικαλέστηκαν τον… κορονοϊό, προκειμένου να απαγορεύσουν τις επαφές των ανηλίκων μαθητών με τους γονείς τους όλο αυτό το διάστημα, αλλά και μην επιτρέποντας καν στους δικηγόρους τους να μεταφέρουν καθαρά ρούχα και συσκευασμένα τρόφιμα. 

Χωρίς αλλαξιές ρούχα και επαφή με τους γονείς τους παραμένουν για τέταρτη συνεχή μέρα οι μαθητές που συνελήφθησαν στη διάρκεια του μαθητικού συλλαλητηρίου της Πέμπτης, όπως καταγγέλλει η Χρυσάνθη Χατζηδημητρίου, δικηγόρος ενός από τους συλληφθέντες ανήλικους μαθητές.

Σύμφωνα με τη δικηγόρο, οι αστυνομικοί της ΓΑΔΑ επικαλέστηκαν τον… κορονοϊό, προκειμένου να απαγορεύσουν τις επαφές των ανηλίκων μαθητών με τους γονείς τους όλο αυτό το διάστημα, αλλά και μην επιτρέποντας καν στους δικηγόρους τους να μεταφέρουν καθαρά ρούχα και συσκευασμένα τρόφιμα.

Ο 14χρονος από το 7ο Γυμνασίου Χαλανδρίου οδηγείται αύριο στον ανακριτή, και κρατείται όλο αυτό το διάστημα μαζί με δύο ακόμα 14χρονους και δυο 17χρονους μαθητές, που κατηγορούνται για πλημμελήματα, κι όλα αυτά ενώ η προσωρινή κράτηση απαγορεύεται σε ανήλικους κάτω των 15 ετών.

Κινητοποιήσεις συμπαράστασης έχουν εξαγγείλει για αύριο μια σειρά φορείς, ανάμεσά τους η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας, καθώς και η Λαϊκή Συσπείρωση Χαλανδρίου, που καλεί την ίδια ώρα αύριο στο κτίριο 9 της πρώην σχολής Ευελπίδων “για να υπερασπιστούμε το μαθητή και να καταδικάσουμε τον αυταρχισμό”.

Επιπλέον, το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ κατήγγειλε την απαράδεκτη σύλληψη και κράτηση του 14χρονου μαθητή, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως το γεγονός “βαραίνει αποκλειστικά και μόνο την κυβέρνηση, η οποία με ωμή καταστολή και απρόκλητη βία επιδιώκει να βάλει ”φίμωτρο” στους χιλιάδες μαθητές που αγωνίζονται για τα αυτονόητα δικαιώματά τους στην υγεία και τη μόρφωση!”.

Δείτε ακόμα:

Άμεση απελευθέρωση του γραμματέα του 15μελούς του 7ου Γυμνασίου Χαλανδρίου. Ο Βαγγέλης Γρηγορίου πρέπει να γυρίσει στο σχολείο του!

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: