“Τα μέλη και τα στελέχη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ δεν τρομοκρατούνται με αγωγές” – Πάνω από 300.000 ευρώ ζητά εταιρεία από κατοίκους που αγωνίζονται κατά των αιολικών πάρκων στην Τήνο

Συνολικά 100 άνθρωποι βρίσκονται στο στόχαστρο της αγωγής, με την οποία η εταιρεία επιχειρεί να τσακίσει την αντίδραση των κατοίκων της Τήνου ενάντια στην υποβάθμιση της ζωής και του περιβάλλοντος της περιοχής.

Με αγωγές προσπαθεί να καταπνίξει τον αγώνα των κατοίκων στην Τήνο ενάντια στην εγκατάσταση αιολικών πάρκων, με μπροστάρηδες τους κομμουνιστές, μέλη και στελέχη της ΚΝΕ, αιρετούς και δημοτικούς συμβούλους. Συνολικά 100 άνθρωποι βρίσκονται στο στόχαστρο της αγωγής, με την οποία η εταιρεία ζητά το ποσό των 328.268. Η εξέλιξη αυτή έρχεται λίγους μήνες μετά το κρεσέντο καταστολής στο νησί, όταν με εντολή της κυβέρνησης αποβιβάστηκαν αστυνομικές δυνάμεις για να εκφοβίσουν τους κατοίκους και να συλλάβουν διαδηλωτές. Για το ζήτημα εξέδωσε ανακοίνωση η Κομματική Οργάνωση Τήνου του ΚΚΕ, ξεκαθαρίζοντας ότι τα μέτρα ποινικοποίησης των αγώνων με όποια μορφή θα πέσουν στο κενό:

«Πριν λίγες ημέρες η εταιρεία “ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΕΠΕ” άσκησε αγωγή εναντίον 100 κατοίκων ανάμεσά τους στελέχη και μέλη του ΚΚΕ, δημοτικοί σύμβουλοι και αιρετοί, ζητώντας το ποσό των 328.268,20 ευρώ!

Σαφέστατα η ενέργεια αυτή σε συνδυασμό με τις προηγούμενες ποινικές διώξεις, στόχο έχουν να εκφοβίσουν και να τρομοκρατήσουν τον τηνιακό λαό που διεξάγει ένα δίκαιο αγώνα ενάντια στην εγκατάσταση αιολικών πάρκων, αποφασισμένος να προστατέψει το περιβάλλον του τόπου του και την ίδια την ζωή του!

Νωπές είναι ακόμα οι μνήμες όταν στις 20 Μάη, η κυβέρνηση της ΝΔ έστειλε αστυνομικές δυνάμεις στο νησί με σκοπό να προστατέψει τα συμφέροντα του επενδυτή με ωμή καταστολή των λαϊκών κινητοποιήσεων. Όλοι γίναμε μάρτυρες της απρόκλητης επίθεσης και της βίας που άσκησαν οι αστυνομικές δυνάμεις ενάντια στον κόσμο, ο οποίος ειρηνικά είχε συγκεντρωθεί για να διαμαρτυρηθεί και για να εκφράσει την πάνδημη αντίθεση του στην εγκατάσταση των ανεμογεννητριών. Έγιναν 9 συλλήψεις και προσπάθεια εκφοβισμού των κατοίκων.

Ευθύνες για αυτή την εξέλιξη έχει η κυβέρνηση της ΝΔ αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ που με την πολιτική απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας έδωσαν τη δυνατότητα στους επιχειρηματικούς ομίλους να βάλουν στο χέρι το φυσικό πλούτο της χώρας μας.

Καταγγέλλουμε αυτή την πολιτική και την άσκηση αγωγής από την εταιρεία “ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΕΠΕ” ενάντια στους αγωνιζόμενους κατοίκους.

Όσον αφορά τα μέλη και τα στελέχη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ είναι γελασμένοι εάν νομίζουν ότι θα μας τρομοκρατήσουν με αγωγές. Συνεχίζουμε με μεγαλύτερη ένταση την πάλη για τα σύγχρονα δικαιώματα του λαού της Τήνου.

Καλούμε τους φορείς και τους κατοίκους του νησιού να δυναμώσουν τον αγώνα τους ενάντια στα σχέδια εγκατάστασης δεκάδων ανεμογεννητριών, για να είναι η ενέργεια κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα στα χέρια των επιχειρηματικών ομίλων».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: