Τα “μάζεψε” ο Γιάννης Αγγελάκας για Πελετίδη μετά την κατακραυγή –

Σε μερική ανασκευή της χθεσινής απαράδεκτης ανάρτησής του για τον Κώστα Πελετίδη προχώρησε ο τραγουδοποιός, αφαιρώντας τα εισαγωγικά που είχε βάλει στο “προοδευτικός” αναφερόμενος στο δήμαρχο της Πάτρας.

Σε μερική ανασκευή της απαράδεκτης χθεσινής του ανάρτησης με αφορμή τη συναυλία των Rotting Christ, προχώρησε ο Γιάννης Αγγελάκας,  Θυμίζουμε ότι χθες ο τραγουδοποιός είχε “απειλήσει” πως δε θα έπαιζε αν δεν έπαιζαν ως την Κυριακή και οι Rotting Christ, ειρωνευόμενος το τεχνικό πρόβλημα και τον ίδιο το δήμαρχο, με τη χρήση εισαγωγικών, τόσο στην αναφορά του προβλήματος, όσο και στο χαρακτηρισμό προοδευτικός για τον Κώστα Πελετίδη.

Στη συνέχεια, ο συγγραφέας Γιάννης Μακριδάκης, φίλος του καλλιτέχνη, σε ανάρτησή του στο facebook, χαρακτήρισε ατυχή την παρέμβαση Αγγελάκα, καλώντας τον δημόσια να σβήσει την κατακλείδα με την οποία κατηγορούσε ουσιαστικά το δήμαρχο Πάτρας ότι ευθύνεται για την αναβολή της συναυλίας.

Στην Πάτρα με αφορμή μια συναυλία βρήκαν ευκαιρία οι πολιτικοί αντίπαλοι του Πελετίδη να τον διαβάλουν για άλλη μια φορά, εκθέτοντας και το συγκρότημα, το οποίο έκανε ήδη ανακοίνωση για το θέμα. Ως εδώ τίποτε καινούργιο για τα δεδομένα της μεσαιωνικής δεξιάς και της επενδυτικής αριστεράς που αλωνίζουν στον πολιτικό μας στίβο.

Το νέο είναι όμως ότι όλης αυτής της μικροπολιτικής χυδαιότητας έπεσε θύμα κι ο φίλος μου ο Αγγελάκας με μια τελείως ατυχή έκφραση στην κατακλείδα της ανακοίνωσής του για το θέμα.

Γιάννη, επειδή η Τέχνη είναι βήμα πολιτικού λόγου σπουδαίο όπως ξέρεις και νιώθεις κι επηρεάζει ο λόγος του καλλιτέχνη πολλούς ανθρώπους, ιδίως επειδή ο δικός σου λόγος ως καλλιτέχνη σπουδαίου και ποιητή μεγάλου επηρεάζει και πολύ μεγάλο κομμάτι της νέας γενιάς, που θέλουμε να το απομακρύνουμε από την πολιτική ισοπεδωση των πάντων που οδηγεί τελικά στο νεοναζισμό , θα σου συνιστούσα με όλο το σεβασμό να διορθώσεις την άστοχη κατακλείδα της δήλωσής σου αφαιρώντας την. Η αλληλεγγύη προς το συγκρότημα νομίζω αρκεί.

Μετά από αυτό, ο καλλιτέχνης προχώρησε σε μερική διόρθωση  της αρχικής του ανάρτησης, λέγοντας πως θα σβήσει τα εισαγωγικά από το προοδευτικός, δηλώνοντας πως τα έβαλε μάλλον “απερίσκεπτα” και πρόσθεσε πως δε θέλει να μειώσει σε τίποτε το έργο και την προσφορά του δημάρχου.

Γεια σου Γιάννη διάβασα προσεκτικά την άποψή σου και ξανακοίταξα αυτά που έγραψα. Θα κάνω μια μικρή διόρθωση στο κείμενο (έστω εκ των υστέρων). Θα σβύσω τα εισαγωγικά στο προοδευτικός που με την φόρα που είχα εκείνη τη στιγμή τα έβαλα μάλλον απερίσκεπτα. Δεν θέλω να μειώσω με τίποτα το έργο και την προσφορά του συγκεκριμένου ανθρώπου, γι’ αυτό ακριβώς όμως θα ήθελα σε τέτοιες μικρές αλλά σημαντικές στιγμές και αποφάσεις όπου παίζεται το αν η ελληνική κοινωνία θα βρει το δρόμο της προς την ελευθερία της σκέψης, την ανοχή, την αλληλεγγύη και εντέλει την αγάπη (την αληθινή αγάπη και όχι τη θρησκευτική από την οποία κινδυνεύει πια όλος ο πλανήτης μας να συσκοτισθεί) να σκέφτεται και να πράττει γενναία, όπως μας έχει συνηθίσει ως τώρα. Σ’ ευχαριστώ για τις συμβουλές σου, αν και δε θα ανταποκριθώ σε όλες. Με αγάπη.

Η συγκεκριμένη απάντηση είναι χθεσινή, κάτι που σημαίνει ότι – για να είμαστε καλοπροαίρετοι – ο  τραγουδιστής δεν ήξερε πως έχει πλέον επιβεβαιωθεί χωρίς καμία αμφιβολία ότι οι λόγοι μη παραχώρησης της αίθουσας αφορούσαν καθαρά τεχνικές δυσκολίες, όπως προκύπτει από την αλληλογραφία των εταιρειών που ασχολήθηκαν με το θέμα.

Τώρα που το γνωρίζει, είναι σημαντικό να διορθώσει πλήρως την αρχική δήλωση, καθώς μόνο εντός εισαγωγικών δεν είναι το τεχνικό πρόβλημα της αίθουσας, ενώ αποδείχτηκε περίτρανα πως ο Πελετίδης ουδεμία πρόθεση είχε για ό,τι συνέβη. Εξάλλου, είναι γνωστό από χθες πως ο δήμος συζητά με τη διοργανώτρια εταιρεία τη μετάθεση της συναυλίας των Rotting Christ σε άλλη ημερομηνία.

Την απέραντη προσήλωσή του στην ελευθερία της καλλιτεχνικής έκφρασης και της διαφορετικής άποψης την έχει εξάλλου αποδείξει ήδη ο δήμαρχος της πόλης, δεχόμενος χωρίς κανένα πρόσκομμα να παραχωρήσει την Αίγλη για τη συναυλία του Αγγελάκα, παρά το βαθύ πολιτικό χάσμα που τους χωρίζει.

Ελπίζουμε τουλάχιστον για την επόμενη φορά ο δημοφιλής μουσικός να αντιλήφθηκε ότι η βιασύνη και τα default αντι – ΚΚΕ αντανακλαστικά δεν είναι ο καλύτερος σύμβουλος πριν από μια δημόσια τοποθέτηση.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: