“Συνιστούμε στα στελέχη της ΔΑΠ στην Ιατρική να αλλάξουν σχολή” – Καταψηφίζουν οι δαπίτες την εθελοντική αιμοδοσία

Η ΔΑΠ φτάνει στο σημείο να μιλάει για “χρωματισμένες” αιμοδοσίες ή να ρίχνει τη μπάλα στην εξέδρα με επιχειρήματα τύπου “πάντα είναι αυξημένες οι ανάγκες αιμοδοσίας, όχι μόνο τώρα”.

Ενώ στελέχη της ΔΑΠ από διάφορες σχολές της χώρας πλημμυρίζουν το ίντερνετ με “εμψυχωτικά” βιντεάκια σε γραμμή άκριτης εμπιστοσύνης στα κυβερνητικά μέτρα ενάντια στον κορονοϊό, στην πράξη δείχνουν ότι οι διακηρύξεις τους για την αξία του εθελοντισμού είναι μόνο για το θεαθήναι. Στην πράξη η γαλάζια φοιτητική παράταξη, με κάθε τρόπο δείχνει ότι δεν πρόκειται να αλλάξει τον παλιό, κακό της εαυτό ακόμα και σε συνθήκες πανδημίας. Μετά την άρνηση δαπιτών σε ιατρικές σχολές να υπερψηφίσουν την εθελοντική προσφορά των φοιτητών, πλέον σε μια σειρά τμήματα στρέφονται ακόμα και κατά της συνέχισης της εθελοντικής αιμοδοσίας, σε μια περίοδο αυξημένων ανάγκων και μειωμένης προσέλευσης λόγω φόβου έκθεσης στον ιό. Η ΔΑΠ φτάνει στο σημείο να μιλάει για “χρωματισμένες” αιμοδοσίες ή να ρίχνει τη μπάλα στην εξέδρα με επιχειρήματα τύπου “πάντα είναι αυξημένες οι ανάγκες αιμοδοσίας, όχι μόνο τώρα”. Τη στάση της παράταξης της ΝΔ στα πανεπιστήμια καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Πανσπουδαστική, καλώντας μεταξύ άλλων τους δαπίτες της ιατρικής “να αλλάξουν σχολή”:

«Λίγη ντροπή δε βλάπτει..

Εν μέσω πανδημίας, την ώρα που

  • δίνεται μια τεράστια μάχη από τους γιατρούς, τους υγειονομικούς σε όλα τα Νοσοκομεία της χώρας, έτσι ώστε να προστατευθεί η υγεία του λαού μας
  • δεκάδες φοιτητικοί σύλλογοι, εκατοντάδες σωματεία εργαζομένων, στέκονται αλληλέγγυοι στα δίκαια αιτήματα τους και απαιτούν μαζί τους, να ενισχυθεί εδώ και τώρα το Δημόσιο σύστημα Υγείας
  • οργανώνεται η αλληλεγγύη, έτσι ώστε κανένας φοιτητής, εργαζόμενος, άνθρωπος που ανήκει σε ευπαθείς ομάδες, να μην αντιμετωπίσει μόνος του την πανδημία

Την ίδια ώρα, οι εκπρόσωποι της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ, σε Διοικητικά Συμβούλια Φοιτητικών Συλλόγων1καταψηφίζουν την οργάνωση της αλληλεγγύης, την εθελοντική αιμοδοσία! Και τι δε βρήκαν να πουν;; Πως η πρωτοβουλία για την αιμοδοσία είναι “χρωματισμένη”2 (???), πως “ανάγκες για αίμα υπάρχουν πάντα, όχι μόνο σε έκτακτες καταστάσεις”3. Πρόκειται για μικροψυχία που φτάνει στα όρια της παλιανθρωπιάς να αρνούνται ακόμα και την αιμοδοσία, ως πράξη αλληλεγγύης σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη. Μάλιστα έφτασαν στο σημείο να κατηγορούν τους Νοσοκομειακούς Γιατρούς και την Ομοσπονδία τους για τον αγώνα που δίνουν, λέγοντας πως “δημιουργούν καχυποψία”4!!!!

Τώρα που στα νοσοκομεία δίνεται καθημερινά η μάχη για την προστασία της υγείας του λαού με τις 30.000 κενές θέσεις σε προσωπικό, με κλειστές ΜΕΘ, με ελλείψεις σε εξοπλισμό – Τώρα είναι αναγκαίο όσο ποτέ και οι φοιτητές μέσα από τους Συλλόγούς μας:

  • Να διεκδικήσουμε, μαζί με τους γιατρούς και τους υπόλοιπους εργαζόμενους, ενίσχυση του Δημόσιου συστήματος Υγείας.
  • Να στηρίξουμε και εμείς την Πανελλαδική Μέρα Δράσης για την Δημόσια Υγεία στις 7 Απρίλη.
  • Να συμβάλουμε και εμείς σε αυτή την προσπάθεια, δίνοντας αίμα, κατανοώντας τις ανάγκες που υπάρχουν.

Η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ για ακόμη μία φορά, πιστή στη γραμμή της κυβέρνησης, δεν αναγνωρίζει τίποτα από τα παραπάνω. Βέβαια, γνωρίζουμε πως οι εκπρόσωποι της ΔΑΠ δεν είναι UFO, που μόλις προσγειώθηκαν στον πλανήτη γη. Ξέρουν πολύ καλά, όπως και η κυβέρνηση τους ξέρει, τις τεράστιες ελλείψεις, τα κενά, τις ανάγκες που υπάρχουν στα νοσοκομεία. Όμως η κυβέρνηση επιλέγει να μην δώσει λύση σε τίποτα από τα παραπάνω, να μην αναλάβει η ίδια καμία ευθύνη για την κατάσταση στα νοσοκομεία και να κάνει πράξη τα δίκαια αιτήματα των γιατρών.

Γι’ αυτό “θάβουν” τις κινητοποιήσεις των Υγειονομικών, τη συνέντευξη τύπου της Ομοσπονδίας των Νοσοκομειακών Γιατρών, την Πανελλαδική Μέρα Δράσης.

Γι’ αυτό βαφτίζουν “fake news” τις καταγγελίες τους, “Κασσάνδρες” τις προειδοποιήσεις τους.

Από αυτό το “θάψιμο” δεν θα μπορούσε να λείπει η παράταξη της ΝΔ . Η ΝΔ, όπως και η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ, δεν θα μπορούσε να μην αποκρύπτει πως η προστασία της δημόσιας Υγείας δεν συμβαδίζει με την πολιτική εμπορευματοποίησης των κυβερνήσεων τωρινών και παλιών, της ΕΕ που αντιμετωπίζει την υγεία του λαού σαν “κόστος”, λογική που φέρνει όλες τις μονάδες υγείας στη σημερινή ανεπαρκή και εγκληματική για την Υγεία κατάσταση.

Και είναι οι ίδιοι που δήθεν χειροκροτούν την “εθελοντική” προσφορά ενώ καταψηφίζουν να συντονιστεί οργανωμένα από τους Φοιτητικούς Συλλόγους η προσπάθεια έμπρακτης αλληλεγγύης. Είναι ντροπή εν μέσω πανδημίας και κατόπιν έκκλησης του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α)5 για συνέχιση της αιμοδοσίας, να υπάρχουν εκπρόσωποι φοιτητών που το αρνούνται! Υποθέτουμε ότι εαν ο σύλλογος καλούσε τους φοιτητές σε εθελοντική «παραίτηση» από τα δικαιώματά τους, τα στελέχη της ΔΑΠ θα πρωταστατούσαν σε μια τέτοιου τύπου “εθελοντική δράση”, ώστε να περπατήσουν πιο εύκολα τα άγρια μέτρα της κυβέρνησης.

Καλούμε κάθε φοιτητή που αγωνιά για την υπάρχουσα κατάσταση να μην σκύψει το κεφάλι!

7 Απρίλη και οι φοιτητές, μαζί με το λαό, παλεύουν για την ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας!

Οργανώνουμε την αλληλεγγύη – Δίνουμε αίμα σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη!

Δυναμώνουμε τη φωνή μας!

Εδώ και τώρα ουσιαστικά μέτρα για την προστασία της Υγείας του λαού!

ΥΓ1: “Πράξεις όχι λόγια”. Ας δούμε επιτέλους ένα στέλεχος της ΔΑΠ και της ΟΝΝΕΔ, πέρα από το να κάνει αναρτήσεις στα σόσιαλ μίντια, στα ραδιόφωνα κλπ για την αξία του εθελοντισμού, της βοήθειας στον συνάνθρωπο, να στηρίξει επιτέλους μια πρωτοβουλία στους Φοιτητικούς Συλλόγους.

ΥΓ2: Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), που τόλμησαν τα στελέχη της ΔΑΠ να πιάσουν στο στόμα τους, είναι αυτοί οι άνθρωποι που δίνουν τη μάχη ενάντια στην πανδημία νυχθημερόν, στους οποίους χρωστάμε πολλά. Και παρεμπιπτόντως η ΔΗΚΝΙ – παράταξη της ΝΔ – έχει 5 (στις 27) έδρες στη Διοίκηση της ΟΕΝΓΕ. Τους συστήνουμε, την επόμενη φορά, να τους συμβουλευτούν πριν μιλήσουν.

ΥΓ3: Συνιστούμε στα στελέχη της ΔΑΠ στην Ιατρική να αλλάξουν σχολή. Είναι ντροπή οι αυριανοί γιατροί να καταψηφίζουν τέτοιες πρωτοβουλίες με διάφορα προσχήματα».

1. Ιατρική ΕΚΠΑ, Πληροφορική ΕΚΠΑ, Χημικό ΕΚΠΑ, Γεωλογικό ΕΚΠΑ, ΕΜΜΕ ΕΚΠΑ

2. Τοποθέτηση του εκπροσώπου της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ στο Τμήμα Πληροφορικής & στο τμήμα Γεωλογίας ΕΚΠΑ

3. Τοποθέτηση του εκπροσώπου της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ στο Τμήμα Ιατρικής

4. Τοποθέτηση του εκπροσώπου της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ στο Τμήμα Πληροφορικής, Χημείας & Γεωλογίας του ΕΚΠΑ

5. http://ekea.gr/%ce%b5%ce%b8%ce%b5%ce%bb%ce%bf%ce%bd%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%b1%ce%b9%ce%bc%ce%bf%ce%b4%ce%bf%cf%83%ce%af%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%bd-%cf%80%cf%81%ce%bf%ce%b1%cf%8d%ce%bb%ce%b9%ce%bf-%cf%87/

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6


Notice: Only variables should be passed by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/functions.php on line 38

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/functions.php on line 38
1 Σχόλιο

Κάντε ένα σχόλιο: