Συνελήφθη ο Χρήστος Παππάς, υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής

Εντοπίστηκε και συνελήφθη το νο2 της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, ο οποίος παρέμενε άφαντος από τον Οκτώβρη του 2020, όταν και ολοκληρώθηκε η δίκη της εγκληματικής οργάνωσης.

Εντοπίστηκε και συνελήφθη στην περιοχή του Ζωγράφου ο Χρήστος Παππάς, νο2 της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, ο οποίος παρέμενε άφαντος από τον Οκτώβρη του 2020, όταν και ολοκληρώθηκε η δίκη της εγκληματικής οργάνωσης. Θυμίζουμε ότι το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων είχε επιβάλλει στον Παππά ποινή κάθειρξης 13 ετών για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Βασίλη Λαμπρόπουλου στο in.gr : «Έχει ερευνηθεί το ενδεχόμενο να κρυβόταν για ένα μικρό χρονικό διάστημα σε μονή του Αγίου Όρους που είχε επισκεφθεί παλαιότερα και όπου είναι δυσχερείς οι σχετικοί έλεγχοι.

Εξετάστηκε, επίσης, η περίπτωση να υπήρχε σχέδιο υποδοχής του από φανατικούς εθνικιστές στη Σερβία που είχαν συνδεθεί με εγκλήματα πολέμου, αλλά και το ενδεχόμενο να κατέφυγε για ένα διάστημα σε κρησφύγετο που του είχε προσφερθεί από φιλοναζιστές στη Νυρεμβέργη.

Οι ελληνικές αρχές τον έψαχναν σε τουλάχιστον τέσσερις χώρες, ενώ στις 20 Φεβρουαρίου εκδόθηκε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψής του και κινητοποιήθηκε και η Ιντερπόλ.

Πάντως, όπως αναφερόταν σε ρεπορτάζ του «Βήματος» από τα τέλη Μαϊου, στο μικροσκόπιο των αρχών ήταν και το απλό ενδεχόμενο ο Παππάς να είχε βρει – με τη βοήθεια συνεργατών του – ασφαλές κατάλυμα στη χώρα μας.»

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: