Συνελήφθη ο Ασάνζ – Ένας… Λένιν παρέδωσε τον επικεφαλής των WikiLeaks

Μπορεί ο Ασάνζ να μην ήταν κάποιος επαναστάτης ενάντια στην καπιταλιστική τάξη πραγμάτων, αλλά η ιστορία θα γράψει πως τον πρόδωσε και τον παρέδωσε ένας “αριστερός πρόεδρος” που λεγόταν Λενιν

Αν οι αποκαλύψεις μπορούσαν να αλλάξουν τον κόσμο, θα ήταν παράνομες. Πολλές φορές όμως ενοχλούν και χωρίς να έχουν τέτοιο σκοπό, όσο κι αν κάποιοι τις έβλεπαν ως χτύπημα στο σύστημα και γοητεύονταν από τους κραδασμούς που δημιουργούσαν.

Ο Τζούλιους Ασάνζ ήταν ο εγκέφαλος των WikiLeaks, που αναστάτωσαν εκλεκτά στελέχη της ελίτ και διάφορα κράτη. Έγινε το πρόσωπο της δεκαετίας, θέμα συζητήσεων, σύμβολο, πηγή έμπνευσης για ταινίες, ακόμα και για… ένα τεύχος του Αστερίξ.

Σήμερα ο Ασάνζ συνελήφθη από τη βρετανική αστυνομία, στην πρεσβεία του Ισημερινού, η οποία κάλεσε μόνη της τις αρχές, από τη στιγμή που η κυβέρνηση της χώρας αφαίρεσε την ασυλία του Ασάνζ. Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε τη στιγμή που ο Ασάνζ οδηγείται έξω από το κτίριο με χειροπέδες.

Ο ηγέτης του Εκουαδόρ, Λενίν Μορένο, ήταν αυτός που πήρε την απόφαση να τον παραδώσει στους Βρετανούς, έχοντας πάρει -σύμφωνα με τον ίδιο- εγγυήσεις πως δεν πρόκειται να εκδοθεί σε χώρα όπου ενδέχεται να αντιμετωπίσει τη θανατική ποινή. Ενώ απέδωσε την απόφαση στις συνεχιζόμενες παραβιάσεις διεθνών συμβάσεων και πρωτοκόλλων…

Προφανώς, ο πρόεδρος του Εκουαδόρ προσδοκά σε συγκεκριμένα ανταλλάγματα, που τον οδήγησαν σε αυτήν την απόφαση. Έτσι, μπορεί ο Ασάνζ να μην ήταν κάποιος επαναστάτης ενάντια στην καπιταλιστική τάξη πραγμάτων, αλλά η ιστορία θα γράψει πως τον πρόδωσε και τον παρέδωσε ένας “αριστερός πρόεδρος” που λεγόταν Λενιν, ενώ παραμένει άγνωστο τι θα γίνει από εδώ και πέρα.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

1 σχόλιο

Κάντε ένα σχόλιο: