Συνεχίζεται η πύρινη κόλαση στην Εύβοια – Συγκλονιστικές εικόνες (ΦΩΤΟ)

Ακόμα μία περιοχή της Ελλάδας πληρώνει βαρύ φόρο για την ανεπάρκεια των μηχανισμών πυροπροστασίας από τους αρμόδιους φορείς,.

Η μάχη με τις φλόγες συνεχίζεται αμείωτη στην Εύβοια, στο τεράστιο πύρινο μέτωπο των 11 χλμ. ανάμεσα σε Μακρυμάλλη και Κοντοδεσπότι. Το νησί έχει τυλιχτεί στον καπνό, που φτάνει μέχρι την Αττική, ενώ ήδη ένα μεγάλο μέρος του ανεκτίμητης ομορφιάς προστατευόμενου από το πρόγραμμα Natura δάσος έχει καταστραφεί. Χωριά εκκενώθηκαν, ενώ έχουν καεί σπίτια κι αγροικίες, χωρίς ευτυχώς ως τώρα να έχουν κινδυνεύσει άνθρωποι. Η δημιουργία αντιπυρικής ζώνης γύρω από την κωμόπολη των Ψαχνών αποδείχτηκε σωτηρία, καθιστώντας ακόμα πιο επιτακτικό το ερώτημα για την καθυστέρηση με την οποία λαμβάνονται τέτοια ζωτικής σημασίας προληπτικά μέτρα. Καθυστέρηση που αναμφίβολα σχετίζεται με τη χαμηλή προτεραιότητα την οποία εξακολουθεί να έχει η πυροπροστασία στη χώρα μας, ως δραστηριότητα μη κερδοφόρα.

Στιγμές από τη χθεσινοβραδυνή επέλαση της πύρινης λαίλαπας αιχμαλώτισε με το φακό του ο φωτορεπόρτερ Βασίλης Ασβεστόπουλος:

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: