Στο νοσοκομεία έστειλαν Χανιώτη τα “ναυτάκια τα ζουμπουρλούδικα” από τη βάση της Σούδας

“Για μια ακόμη φορά οι Χανιώτες πέφτουν θύματα της βάρβαρης συμπεριφοράς των Αμερικανών μισθοφόρων του θανάτου, γεγονός το οποίο αποτελεί απόδειξη του πώς έχουν μάθει να αντιλαμβάνονται τις έννοιες της ειρήνης και της δημοκρατίας” σημειώνει η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων.

Άγριο ξυλοδαρμό υπέστησαν τρεις Χανιώτες τα ξημερώματα του Σαββάτου από ομάδα Αμερικανών στρατιωτών της βάσης, εκ των οποίων ένας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Δεν είναι η πρώτη φορά που οι εκπρόσωποι του ιμπεριαλισμού των ΗΠΑ φέρονται ασύδοτα και επικίνδυνα, κάνοντας σκόνη τους πανηγυρισμούς τοπικών αρχών και παραγόντων για την “ανάπτυξη” που δίνουν στην περιοχή. Ανακοίνωση για το ζήτημα εξέδωσε η Επιτροπή Ειρήνη, καταγγέλλοντας το περιστατικό και προβάλλοντας την ανάγκη να αναπτυχθεί ισχυρό αντιπολεμικό και αντϊιμπεριαλιστικό κίνημα:

«Για μια ακόμα φορά οι “φίλοι και σύμμαχοί” μας Αμερικανοί, φρόντισαν να αναδείξουν στα Χανιά, με τον μοναδικό τρόπο που γνωρίζουν, τα φιλειρηνικά τους αισθήματα, όπως άλλωστε εδώ και χρόνια κάνουν σκορπώντας τον θάνατο σε χώρες όπου δήθεν εκτελούν ειρηνευτικές αποστολές.

Ομάδα Αμερικανών της βάσης επιτέθηκαν και ξυλοκόπησαν τρεις Χανιώτες, το Σάββατο τα ξημερώματα στα Νέα Καταστήματα, με αποτέλεσμα όπως αναφέρουν σχετικά δημοσιεύματα ένας από αυτούς να καταλήξει στο νοσοκομείο.

Για μια ακόμη φορά οι Χανιώτες πέφτουν θύματα της βάρβαρης συμπεριφοράς των Αμερικανών μισθοφόρων του θανάτου, γεγονός το οποίο αποτελεί απόδειξη του πώς έχουν μάθει να αντιλαμβάνονται τις έννοιες της ειρήνης και της δημοκρατίας.

Η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων έγκαιρα είχε ενημερώσει τον λαό των Χανίων ότι τίποτα καλό δεν μπορεί να περιμένει από το όλο και πιο βαθύ δέσιμό του με τους ιμπεριαλιστές και την παρουσία του βάσεων στον τόπο του.

Πρέπει άμεσα:

Να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι ευρωατλαντικές βάσεις και στρατηγεία που υπάρχουν στην Ελλάδα.

– Να επιστρέψουν όλες οι στρατιωτικές δυνάμεις που συμμετέχουν σε επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στο εξωτερικό.

– Να καταργηθούν όλα τα πυρηνικά όπλα – Να απαγορευτούν οι πυρηνικές δοκιμές.

– Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του.

– Εμπρός για ισχυρό αντιπολεμικό, αντιιμπεριαλιστικό κίνημα».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: