Στις 15 Μαΐου η συνέχεια της συνεδρίασης για την υπόθεση Θεοφίλου

Η διαδικασία θα συνεχιστεί την Τρίτη 15 Μαΐου, ας  απαιτήσουμε να μην μείνει ανειρήνευτη η κοινωνία κι ο Τάσος Θεοφίλου να παραμείνει ελεύθερος.

Είναι πλέον σε όλους γνωστή η υπόθεση του Τάσου Θεοφίλου, ο οποίος  βρέθηκε έγκλειστος για μια πενταετία, χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο. Συνελήφθη στις 18 Αυγούστου του 2012 κατόπιν «ανώνυμου» τηλεφωνήματος, το οποίο τον κατονόμαζε ως εμπλεκόμενο στη ληστεία της Πάρου και στη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς. Ένας άγνωστος τηλεφώνησε στην αντιτρομοκρατική και λέει ότι ένας τύπος ονόματι Τάσος που έχει σχέση με την τρομοκρατία συμμετείχε στη ληστεία. Η διεύθυνση που έδωσε οδήγησε στο σπίτι του Θεοφίλου στη Θεσσαλονίκη. Γιατί δεν εντοπίστηκε ο αριθμός του καταγγέλοντος; Μα είναι απλό, η αντιτρομοκρατική υπηρεσία δεν έχει σύστημα αναγνώρισης κλήσεως!

Ο Τάσος Θεοφίλου συνελήφθη στην περιοχή του Κεραμεικού με ένα σακίδιο  που είχε πάνω του τη λέξη «Πάρος».

Ένα ανώνυμο τηλεφώνημα λοιπόν, τον έσυρε σε δικαστήρια και φυλακές. Απτό στοιχείο για εμπλοκή σε έκνομη πράξη ουδέν, πλην ενός καπέλου. Το περιβόητο καπέλο που σύμφωνα με το κατηγορητήριο φέρεται να φορούσε ή ίσως και να μην φορούσε ο Θεοφίλου, στο οποίο εντοπίστηκε DNA του, που μπορεί και να μην ήταν δικό του. Ένα καπέλο που δε φαίνεται να εμφανίζεται στις φωτογραφίες από τον τόπο του εγκλήματος, ένα καπέλο που σχεδόν έπεσε από τον ουρανό.

Δεκαεννέα τω συνόλω μάρτυρες κατηγορίας, αυτόπτες μάρτυρες της ληστείας και αστυνομικοί και δε βρέθηκε ένας να αναγνωρίσει με βεβαιότητα τον κατηγορούμενο. Πέντε χρόνια ανακριτές, εισαγγελείς, φρουροί, δικαστικές αίθουσες, εδώλια, πέντε χρόνια από τη ζωή ενός ανθρώπου. Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων τον καταδίκασε σε 25 χρόνια κάθειρξη. Ο Θεοφίλου άσκησε έφεση και αθωώθηκε  τον Ιούλιο του 2017 στο Πενταμελές Εφετείο, με μια συγκλονιστική του “απολογία”- με τη λέξη απολογία εντός εισαγωγικών καθώς δεν θα έπρεπε κανείς να απολογείται σε ένα κράτος δικαίου για κάτι που δεν έχει κάνει, έφτασε -κι ας άργησε- η μέρα της δικαίωσης.

Μέχρι που ο Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής  άσκησε αναίρεση ενώπιον του δικαστηρίου του Αρείου Πάγου, σύμφωνα με την διάταξη του άρθρου 505 παρ. 2 ΚΠΔ, κατά της με αριθμό 2186/2017 (2938/16, 3303/16, 518/17, 565/17, 580/17) αθωωτικής απόφασης του Α’ Πενταμελούς Εφετείου κακουργημάτων Αθηνών με την οποία κηρύχθηκε αθώος ο κατηγορούμενος Αναστάσιος Θεοφίλου.

Σήμερα η Ολομέλεια του Άρειου Πάγου συνεδρίασε σχετικά με την αίτηση αναίρεσης κατά της αθώωσής του. Αν η αναίρεση γίνει δεκτή ο Τάσος Θεοφίλου θα βρεθεί ξανά στη φυλακή. Αλληλέγγυοι βρέθηκαν το πρωί στο πλευρό του, έξω από τις δικαστικές αίθουσες. Οι συνήγοροι υπεράσπισης του Θεοφίλου εμφανίζονται ιδιαίτερα αισιόδοξοι καθώς όπως λένε η εν λόγω αίτηση είναι απαράδεκτη και αόριστη. Πουθενά δεν αναφέρει πραγματικούς λόγους για τους οποίους εντοπίζει κενά και ασάφειες στην απόφαση του Εφετείου. Ας σημειθεί, γιατί έχει κατά τη γνώμη μας μεγάλη αξία, το γεγονός ότι ο κύριος Αγγελής που κατέθεσε την περιβόητη αίτηση έχει διατελέσει εποπτεύων Εισαγγελέας της Αντιτρομοκρατικής.

Η διαδικασία θα συνεχιστεί την Τρίτη 15 Μαΐου, ας  απαιτήσουμε να μην μείνει ανειρήνευτη η κοινωνία κι ο Τάσος Θεοφίλου να παραμείνει ελεύθερος.

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: