Στην Ελλάδα δεν πουλιέται το νερό!

Το νερό κύριε Παπαδημητρίου, είναι κοινωνικό αγαθό κι ως τέτοιο πρέπει να βρίσκεται κάτω από τον από­λυτο δημόσιο έλεγχο, να παρέχεται φθηνά και σε άριστη ποιότητα, στα πλαί­σια ενός ενιαίου δημόσιου οργανισμού διαχείρισης των υδάτινων πόρων μιας χώρας.

Στο δρόμο που χάραξε ένας εκφραστής του συστήματος, ένας άνθρωπος που εκπροσωπεί μια εταιρεία γνωστή για πολλά σκάνδαλα σχετικά με τα προϊόντα που λανσάρει, ένας άνθρωπος που σε καμία περίπτωση δεν νοιάζεται για τον άνθρωπο, σε αυτό το δρόμο βαδίζει ο Μπάμπης Παπαδημητρίου με τις τελευταίες του δηλώσεις σχετικά με το νερό.

«Δυστυχώς το νερό στην Ελλάδα είναι απαράδεκτα φτηνό,η σπατάλη του είναι εξωφρενική. Οι Δήμοι ακόμη δεν κατόρθωσαν να βρουν μια πολιτική στο βασικό θέμα που είναι η τιμολόγηση.Η δε επεξεργασία του είναι σχεδόν σπάνια ακόμη και σε μικρές πόλεις, όπου εκεί θα έπρεπε να είναι πολύ πιο προσεκτικά τα πράγματα.», είπε ο βουλευτής της Νεάς Δημοκρατίας, μιλώντας στην Υποεπιτροπή Υδατικών Πόρων της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας του Περιβάλλοντος.

Οι δηλώσεις του λοιπόν μας θύμισαν αυτές του προέδρου της Nestlé Peter Brabeck, ο οποίος είχε ξεστομίσει προ τετραετίας ότι το νερό δεν αποτελεί ανθρώπινο δικαίωμα, τονίζοντας ότι είναι μεγάλο επίτευγμα για τον άνθρωπο το γεγονός ότι μπορεί να αντισταθεί στην κυριαρχία της. Είχε επίσης επιτεθεί στην βιολογική γεωργία υποστηρίζοντας ότι τα γενετικά τροποποιημένα προϊόντα είναι καλύτερα(!)

Η Nestlé είναι ο μεγαλύτερος εμφιαλωτής νερού παγκοσμίως. Ο Brabeck υποστηρίζει – ορθώς- ότι το νερό είναι η πολυτιμότερη πρώτη ύλη του πλανήτη. Ωστόσο, προσθέτει ότι η ιδιωτικοποίησή του είναι ο καλύτερος τρόπος για να διασφαλίσεις τη δικαιότερη διανομή του. “Η ιδέα ότι το νερό αποτελεί ανθρώπινο δικαίωμα, προέρχεται από εξτρεμιστικές μη κυβερνητικές οργανώσεις”, λέει ο Brabeck, προσθέτοντας ότι “Το νερό όπως κάθε άλλο διατροφικό αγαθό θα πρέπει να έχει αγοραστική αξία”.

Πιστεύει επιπλέον ότι η μέγιστη κοινωνική ευθύνη ενός προέδρου είναι να δημιουργεί όσο περισσότερο κέρδος μπορεί για την εταιρία του, ώστε οι άνθρωποι να έχουν δουλειές.

Ο κύριος Παπαδημητρίου λοιπόν, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά τα συμφέροντα τα οποία εξυπηρετεί, τα οποία επιτάσσουν την παραχώρηση των φυσικών κοινωνικών αγαθών, όπως το νερό, στους επιχειρηματικούς ομίλους, στα πλαίσια των αποφάσεων της ΕΕ, αποφάσισε να μας προετοιμάσει μάλλον για το τι πρόκειται να έρθει.

Δεν δίστασε να συμπεριφερθεί σαν στυγνός επιχειρηματίας, άλλωστε αυτούς εκπροσωπεί και σε εκείνον τα όσα είπε φαίνονται απολύτως φυσιολογικά.

Δεν πρόκειται να μείνει χωρίς απάντηση από το λαό, που του έχουν ξεπουλήσει ήδη τα πάντα. Το νερό κύριε Παπαδημητρίου, είναι κοινωνικό αγαθό κι ως τέτοιο πρέπει να βρίσκεται κάτω από τον από­λυτο δημόσιο έλεγχο, να παρέχεται φθηνά και σε άριστη ποιότητα, στα πλαί­σια ενός ενιαίου δημόσιου οργανισμού διαχείρισης των υδάτινων πόρων μιας χώρας.

Εμείς να του αφιερώσουμε ένα τραγουδάκι των Social Waste και παραφράζοντας το στίχο και τη δήλωση του Oscar Olivera, εκπρόσωπου του Συντονιστικού για την Υπεράσπιση του Νερού και της Ζωής (Coordinadora por la defensa del Agua y la Vida) της Cochabamba, να του πούμε “Στην Ελλάδα δεν πουλιέται ρε κουφάλες το νερό”.

Οι πληροφορίες για τον Peter Bracke από το ascending.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: