«Στη χώρα του Φιντέλ δεν πιάνουν απειλές, κάτω τα χέρια απ’ τους κομμουνιστές» – Δυναμικές συγκεντρώσεις αλληλεγγύης της ΚΝΕ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Με δυναμικές συγκεντρώσεις έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα και έξω από το Αμερικανικό Προξενείο στη Θεσσαλονίκη, οι οργανώσεις της ΚΝΕ έστειλαν μήνυμα αλληλεγγύης στον κουβανικό λαό, που τις τελευταίες μέρες παλεύει ενάντια σε ένα ακόμη ιμπεριαλιστικό σχέδιο εναντίον του.

«End the blockade, let cuba breathe» («σταματήστε τον αποκλεισμό, αφήστε την Κούβα να αναπνεύσει»), ήταν το μήνυμα που έστειλε η ΚΝΕ έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα.  Μέλη της Οργάνωσης σχημάτισαν το συγκεκριμένο σύνθημα με το σώμα τους, ενώ άναψαν και πυρσούς.

Με αυτή την κινητοποίηση, η ΚΝΕ έστειλε το μήνυμα ότι «η Κούβα δεν είναι μόνη της» και ότι «δεν θα περάσουν οι ιμπεριαλιστικές προβοκάτσιες».

Τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ συγκεντρώθηκαν στο πάρκο Ελευθερίας, όπου μίλησε ο Νίκος Ζαχαρόπουλος, μέλος του ΚΣ της Οργάνωσης.  Αμέσως μετά πορεύτηκαν προς την αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα.

Με τις σημερινές συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη «φωνάζουμε δυνατά: «Κάτω τα χέρια από την Κούβα! Οι προβοκάτσιες των ιμπεριαλιστών δε θα περάσουν! Η Κούβα δεν είναι μόνη της!Η Κούβα θα νικήσει!», σημείωσε ο Ν. Ζαχαρόπουλος στην ομιλία του (διαβάστε εδώ αναλυτικά). 

Από τους συγκεντρωμένους ακούστηκαν δυνατά τα συνθήματα: «Αλληλεγγύη στην πάλη των λαών, κάτω οι προβοκάτσιες των ιμπεριαλιστών», «Στην Κούβα η προβοκάτσια σας δεν πιάνει, φονιάδες των λαών Αμερικάνοι»«Στην Κούβα δεν περνάει ο ιμπεριαλισμός, ζητώ η επανάσταση κι ο σοσιαλισμός» και «Χούντες, προβοκάτσιες, εμπάργκο, φασισμός, αυτός είναι ο ιμπεριαλισμός!». 

Πριν την ομιλία διαβάστηκε το εξής μήνυμα που απέστειλε η Ένωση Κομμουνιστικής Νεολαίας Κούβας, με αφορμή τις εκδηλώσεις αλληλεγγύης στον κουβανικό λαό σε όλο τον κόσμο, στην ΚΝΕ και σε Κομμουνιστικές Νεολαίες από άλλες χώρες:

«Σύντροφοι και συντρόφισσες, θερμούς χαιρετισμούς σε όλους σας. Σας ευγνωμονούμε βαθύτατα για την έκφραση αλληλεγγύης και στήριξης που λάβαμε από εσάς. Ακόμα μια φορά η κυβέρνηση των ΗΠΑ, επιδιώκοντας να καταπνίξει την επαναστατική μας διαδικασία, κατάφερε να βρει στο νησί μας αδίστακτα άτομα τα οποία είναι έτοιμα να ξεπουλήσουν την αξιοπρέπειά τους στην ”αυτοκρατορία” και προσπαθούν να αποσταθεροποιήσουν το Σοσιαλισμό μας.

Επαναβεβαιώνουμε όσο ποτέ άλλοτε ότι, υπό από την ακατανίκητη καθοδήγηση του Κομμουνιστικού Κόμματός μας, θα αντιμετωπίσουμε όλο αυτό το αντεπαναστατικό κύμα που φαίνεται αποφασισμένο να σπιλώσει τη λαϊκή μας κυριαρχία. Ακολουθώντας την έκκληση του Προέδρου μας, Ντίας Κανέλ, να καταλάβουμε τους δρόμους που ανήκουν στους επαναστάτες, φωνάζουμε πιο δυνατά από ποτέ άλλοτε, ”Εδώ κανείς δεν παραδίνεται”!».

Με μία δυναμική συγκέντρωση το απόγευμα της Παρασκευής έξω από το Αμερικανικό Προξενείο στη Θεσσαλονίκη, οι οργανώσεις της ΚΝΕ έστειλαν μήνυμα αλληλεγγύης στον κουβανικό λαό, που τις τελευταίες μέρες παλεύει ενάντια σε ένα ακόμη ιμπεριαλιστικό σχέδιο εναντίον του.

Με συνθήματα όπως «Στην Κούβα δεν περνάει ο ιμπεριαλισμός, ζητώ η επανάσταση κι ο σοσιαλισμός» και «Στη χώρα του Φιντέλ δεν πιάνουν απειλές, κάτω τα χέρια απ’ τους κομμουνιστές» ξεκαθάρισαν ότι η Κούβα δεν είναι μόνη της και πως οι προβοκάτσιες των ιμπεριαλιστών δε θα περάσουν!

Χαιρετισμό στη συγκέντρωση έκανε ο Αποστόλης Σκούφας, πρόεδρος του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου Φιλίας και Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης, ο οποίος τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «από τη Θεσσαλονίκη, το λιμάνι των λαών, ο Σύνδεσμος εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη του στον περήφανο λαό της Κούβας και ενώνει τη φωνή του με τους εργαζόμενους και τη νεολαία της πόλης ενάντια στα σχέδια των ιμπεριαλιστών και των λακέδων τους». Κάνοντας λόγο για ένα «άθλιο και αντεπαναστατικό θέατρο» που οι ΗΠΑ και οι μαριονέτες τους προσπαθούν να παρουσιάσουν ως «λαϊκή εξέγερση» και «ανθρωπιστική κρίση», ανέφερε πως «καταπάτηση δικαιωμάτων συνιστά η διαχρονική εγκληματική πολιτική όλων των αμερικανικών κυβερνήσεων, Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικανικών κατά της Κούβας. Μιλούν για δημοκρατία και ανθρώπινα δικαιώματα οι φονιάδες των λαών, αυτοί που έχουν αιματοκυλήσει την ανθρωπότητα, από το Βιετνάμ και την Γιουγκοσλαβία, μέχρι το Ιράκ και την Συρία».

Στην ομιλία του ο Θανάσης Σγούρος, γραμματέας της ΟΠ Κεντρικής Μακεδονίας της  ΚΝΕ και μέλος του ΚΣ, κατήγγειλε τα νέα ιμπεριαλιστικά σχέδια εις βάρος της Κούβας, σχέδια που ξετυλίγονται με προβοκάτσιες, αντικομμουνιστικά και αντεπαναστατικά συνθήματα, πόλεμο προπαγάνδας και fake news.

Αφού ανέδειξε όλο τον μηχανισμό που στήθηκε με σκοπό την ανατροπή της κυβέρνησης της, τόνισε ότι αυτό που «πονάει» τους ιμπεριαλιστές είναι ότι η επανάσταση στην Κούβα, η πρώτη σοσιαλιστική επανάσταση στην αμερικάνικη ήπειρο και γενικότερα στο δυτικό ημισφαίριο, απέδειξε ότι ο ιμπεριαλισμός δεν είναι ανίκητος και προσέφερε πρωτόγνωρες κατακτήσεις στο λαό και τη νεολαία της Κούβας, στην Υγεία, την Παιδεία, τη δουλειά, τη ζωή.

Σε μία συμβολική κίνηση τα μέλη της ΚΝΕ, υπό τον ήχο των συνθημάτων έκαψαν την αμερικάνικη σημαία, που αποτελεί σύμβολο των εγκλημάτων του ιμπεριαλισμού ανά τον κόσμο.
Πηγή: 902.gr
Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: