Στερεύουν τα λόγια για την καταστροφή – Στους 50 ο απολογισμός των νεκρών ως τώρα

26 ακόμα νεκροί βρέθηκαν αγκαλιασμένοι σε χωράφι της Αργυρής Ακτής

Μεγαλώνει η λίστα της φρίκης των θυμάτων της πυρκαγιάς στην Αττική, καθώς μετά τα 24 πρώτα θύματα, σύμφωνα με πληροφορίες διασώστη του Ερυθρού σταυρού, σήμερα το πρωί στη θέση Αργυρά Ακτή στο Μάτι, εντοπίστηκαν ακόμα 26 σοροί σε χωράφι της ακτής, κάτι που επιβεβαίωσε ο δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου, εκφράζοντας φόβους ότι ο τελικός απολογισμός θα είναι μεγαλύτερος.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής των διασωστών κ. Ανδριόπουλο, όταν παρατήρησαν ότι στο σημείο βρίσκονται πολλά αυτοκίνητα που είχαν τρακάρει και μεταξύ τους κατάλαβαν ότι οι άνθρωποι αυτοί εγκατέλειψαν τα αυτοκίνητά τους πανικόβλητοι και προσπάθησαν να φτάσουν στην θάλασσα. Όμως ήταν αργά. Οι άνθρωποι, 26 έχουν καταμετρηθεί εγκλωβίστηκαν στις φλόγες και κάηκαν ζωντανοί! Και σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού βρέθηκαν αγκαλιασμένοι.

11 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένα σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ ο ως τώρα αριθμός των τραυματιών ανέρχεται σε 150, ανάμεσά τους 16 παιδιά. Σύμφωνα με δηλώσεις του υφυπουργού Ναυτιλίας Νεκτάριου Σαντορινιού απεγκλωβίστηκαν από ακτές της Ραφήνας 689 άνθρωποι και οδηγήθηκαν σε ασφαλέστερο σημείο.

Τεράστιες είναι και οι υλικές ζημιές, με τον οικισμό Μάτι πρακτικά να μην υπάρχει πια, καθώς 1000 σπίτι και 300 οχήματα καταστράφηκαν ολοσχερώς. Ο καιρός είναι ως αυτή την ώρα σύμμαχος των πυροσβεστικών δυνάμεων, καθώς οι άνεμοι έχουν εξασθενήσει και το φως της μέρας επιτρέπει τις πτήσεις εναέριων πυροσβεστικών μέσων.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: