Στείλτε για ελιές τον Χατζηδάκη, το οκτάωρο ανήκει στον εργάτη

Την ώρα που η κυβέρνηση παρουσίαζε το νομοσχέδιο έκτρωμα που κάνει λόγο ακόμα και για 13 ώρες εργασίας, τα ταξικά σωματεία έδιναν τη δική τους απάντηση έξω από το Υπουργείο Εργασίας

Η κυβέρνηση παρουσίασε το αντεργατικό νομοσχέδιο έκτρωμα που είναι τελικά κατά πολύ χειρότερο από όσα είχαν διαρρεύσει μέχρι στιγμής στα ΜΜΕ, κάνοντας λόγο ακόμα και για 13 ώρες εργασίας… Συγκεκριμένα:

Καταργείται η Κυριακή αργία για έναν μεγάλο κατάλογο κλάδων. Καταργείται το ΣΕΠΕ και μετατρέπεται σε Ανεξάρτητη Αρχή. Η κυβέρνηση προβλέπει μέχρι και 13 ώρες δουλειάς τη μέρα, εφαρμόζοντας τα προβλεπόμενα από την ισχύουσα ευρωενωσιακη οδηγία. Το δικαίωμα της απεργίας δέχεται νέα επίθεση από την απαίτηση σε μια σειρά χώρους δουλειάς κατά τη διάρκεια απεργιακών κινητοποιήσεων να εργάζεται το ένα τρίτο του προσωπικού.

Τα ταξικά σωματεία ήταν ωστόσο σε εγρήγορση και σε θέση μάχης, κάνοντας κινητοποίηση έξω από το Υπουργείο Εργασίας και δίνοντας υπόσχεση να μην παραδώσουν χωρίς αγώνα το οκτάωρο και τα δικαιώματά τους.

Ακολουθούν μερικά χαρακτηριστικά στιγμιότυπα όπως τα αλιευσαμε από το λογαριασμό του ΠΑΜΕ στο Τουίτερ.

 

 

Επόμενο αγωνιστικό ραντεβού αύριο στο πανεργατικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: