“Στασίδι δίπλα στα μεγάλα «πλυντήρια» των ναζιστών” – Καταγγελία της ΛΑ.ΣΥ για το ξέπλυμα του χρυσαυγίτη Μίχου από δημοτικούς συμβούλους της Ερέτριας

Κάτω από ανάρτηση του φασίστα στο Facebook, λίγο πριν οδηγηθεί στη φυλακή, δυο δημοτικοί σύμβουλοι σχολιάζουν επιδοκιμαστικά τα γραφόμενα Μίχου, με τον ένα να του γράφει πως η φυλάκιση “είναι ένα ακόμα παράσημο στο πέτο του” (!) και τον άλλον να του συμπαρίσταται ευχόμενος “καλή δύναμη”. 

Τα σέβη τους στον κατάδικο ναζί της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής Μίχο έσπευσαν να υποβάλλουν δύο δημοτικοί σύμβουλοι διαφορετικών παρατάξεων της Ερέτριας, σύμφωνα με τοπική εφημερίδα της Εύβοιας. Πιο συγκεκριμένα, κάτω από ανάρτηση του φασίστα στο Facebook, λίγο πριν οδηγηθεί στη φυλακή, δυο δημοτικοί σύμβουλοι σχολιάζουν επιδοκιμαστικά τα γραφόμενα Μίχου, με τον ένα να του γράφει πως η φυλάκιση “είναι ένα ακόμα παράσημο στο πέτο του” (!) και τον άλλον να του συμπαρίσταται ευχόμενος “καλή δύναμη”.

Το γεγονός αυτό αναδεικνύει η Λαϊκή Συσπείρωση Ερέτριας μέσω της εκλεγμένης δημοτικής συμβούλου Ασημίνας Καραμπέτσου, ζητώντας από τους επικεφαλής των παρατάξεων όπου ανήκουν οι θαυμαστές του Μίχου να αποπέμψουν τώρα τους εν λόγω συμβούλους. Παράλληλα υπενθυμίζει τις διαχρονικές ευθύνες της τοπικής δημοτικής αρχής, αλλά και άλλων παραγόντων της περιφέρειας, αλλά και βουλευτών της περιοχής, που έδειξαν ανοχή στο Μίχο προσωπικά, αλλά και γενικότερα στη δράση της ΧΑ, που δρούσε ανεξέλεγκτα σε εργοστάσια της περιοχής προσπαθώντας να επιβάλει μεροκάματα πείνας.

Με αφορμή άρθρο τοπικής εφημερίδας που αναπαρήγαγε δημόσιες δηλώσεις συμπαράστασης στον καταδικασθέντα Μίχο για ένταξη στην εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή, από δύο μέλη του δημοτικού συμβουλίου Ερέτριας κ. Τερζάκη Αντώνη και κ. Αλεξανδρή Βαγγέλη, εκλεγμένους με τις παρατάξεις του κ. Γουρνή και της κα Αλημπατέ, θα θέλαμε να σημειώσουμε τα παρακάτω. Οι συγκεκριμένοι δημοτικοί σύμβουλοι σπεύδουν να πιάσουν στασίδι δίπλα στα μεγάλα «πλυντήρια» των ναζιστών που αξιοποιούσαν εντός και εκτός βουλής την ύπαρξη και τη δράση της Χρυσής Αυγής ενάντια στο εργατικό λαϊκό κίνημα.

Όντως, το προηγούμενο διάστημα οι υπόδικοι χρυσαυγίτες, ανάμεσά τους και ο Μίχος, που από τη μια ξαπολούσαν δολοφονικές επιθέσεις σε εργαζόμενους, συνδικαλιστές και αντιφασίστες, που έστελναν στα εργοστάσια της Εύβοιας και των Οινοφύτων εργάτες για να δουλεύουν με πολύ λιγότερο από τον τότε κατώτατο μισθό, από την άλλη φιγουράριζαν σε παρελάσεις ως επίσημοι, όχι μόνο στην Ερέτρια αλλά και στη Χαλκίδα, δίπλα σε κυβερνητικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τον βουλευτή Εύβοιας Κεδίκογλου της ΝΔ, τον τότε αντιπεριφερειάρχη Σπανό και τον
τότε δήμαρχο Παγώνη. Ο Μίχος επίσης εμφανιζόταν σε δημοτικά συμβούλια του Δήμου Ερέτριας, χωρίς κανείς να πάρει την ευθύνη για το ποιος τον κάλεσε και φυσικά η δημοτική αρχή και η πλειοψηφία της αντιπολίτευσης έδειχναν ανοχή στην παρουσία του καθώς όπως έλεγαν είχε θέση ανάμεσα στους βουλευτές του νομού…

Η Χρυσή Αυγή και ο Μίχος έχουν καταδικασθεί από το λαό της περιοχής σαν εγκληματίες γιατί είναι φασίστες. Αυτή η καταδίκη προηγήθηκε της δικαστικής απόφασης. Η θρασυδειλία του Μίχου και των ομοιών του σφραγίστηκε και με τα «ελαφρυντικά» που προσπάθησε να χρησιμοποιήσει στην δίκη όπως η αγάπη του για τα ζώα και ο γάμος του δυο φορές με την ίδια γυναίκα. Δεν εφησυχάζουμε.
Οι παρατάξεις του κ. Γουρνή και της κα Αλημπατέ να πάρουν τώρα θέση και να αποπέμψουν τους συγκεκριμένους Δημοτικούς Συμβούλους.
Κανένας εφησυχασμός- Καμία ανοχή απέναντι στους φασίστες.

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Ερέτριας
Η δημοτική σύμβουλος
Καραμπέτσου Ασημίνα

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: