Στάση στις φυλακές Κορυδαλλού: Καταγγέλλουν απαγωγή κρατούμενου

Όπως καταγγέλλουν οι κρατούμενοι στις φυλακές Κορυδαλλού, τα ξημερώματα πραγματοποιήθηκε εισβολή των ΕΚΑΜ και βίαια απαγωγή του συγκρατούμενού τους και απεργού πείνας, Κώστα Γιατζόγλου.

Όπως καταγγέλλουν οι κρατούμενοι στις φυλακές Κορυδαλλού, σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε εισβολή των ΕΚΑΜ (ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας) και βίαια απαγωγή του συγκρατούμενού τους και απεργού πείνας, Κώστα Γιατζόγλου.

Ο Κ. Γιατζόγλου είχε συλληφθεί τις προάλλες από την αντιτρομοκρατική και μεταφέρθηκε στις φυλακές Λάρισας, αλλά μετάχθηκε προσωρινά στις φυλακές Κορυδαλλού για να δικαστεί. Ο Γιατζόγλου προχώρησε σε απεργία πείνας κι απαιτεί να παραμείνει στις φυλακές Κορυδαλλού, θεωρώντας πως με τη μεταφορά του στη Λάρισα επιχειρείται η φυσική και πολιτική του απομόνωση.

Ωστόσο, όπως καταγγέλλουν οι συγκρατούμενοί του, σήμερα τα ξημερώματα οι δυνάμεις των ΕΚΑΜ εισέβαλαν στο κελί του, τον χτύπησαν, του φόρεσαν χειροπέδες και τον έβγαλαν όρθιο και σε ημι-λιπόθυμη κατάσταση από αυτό.

Οι κρατούμενοι στις φυλακές Κορυδαλλού αντέδρασαν άμεσα και προχώρησαν σε στάση. Οι μέχρι στιγμής πληροφορίες είναι συγκεχυμένες, αλλά αναφέρουν πως οι κρατούμενοι κράτησαν το προαύλιο ανοιχτό τις μεσημβρινές ώρες, ενώ πήραν στην κατοχή τους κλειδιά και ασυρμάτους από τους φύλακες, ανοίγοντας κάποια κελιά. Παράλληλα προσπαθούν να έρθουν σε συνεννόηση με κρατούμενους από άλλες φυλακές, για να συντονίσουν τις ενέργειές τους και να οργανώσουν την αλληλεγγύη τους στον απαχθέντα συγκρατούμενό τους.

Κάποια αστικά μέσα προσπαθούν να αξιοποιήσουν μια δήλωση αλληλεγγύης του Κουφοντίνα (που κρατείται στην πτέρυγα των γυναικείων φυλακών) στην κινητοποίηση των κρατούμενων στις ανδρικές φυλακές, και να φτιάξουν εκ νέου κλίμ τρομολαγνίας.

Η ουσία όμως βρίσκεται στην περιβόητη συνέχεια του (αστικού) κράτους, που με οποιοδήποτε μανδύα και κυβερνητικό σχήμα, δείχνει τα δόντια του, καταπατώντας ακόμα και τους δικούς του νόμους, όταν το κρίνει σκόπιμο.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: