Σοκαρισμένο το πανελλήνιο – Κουκουλοφόροι παρέα με ΜΑΤ στη Θεσσαλονίκη

Ποιος θα φανταζόταν ότι οι αρκούδες αφοδεύουν στο δάσος; Πρώτη φορά μας ξαναματασυμβαίνουν τέτοια πράγματα.

Δε βρίσκουμε σύννεφο για να πέσουμε, μετά τη διαρροή χθεσινού στιγμιότυπου από την πορεία κατά τα εγκαίνια της ΔΕΘ, όπου διακρίνονται κουκουλοφόροι με τσάντες στην πλάτη (όπου φανταζόμαστε πως δεν κουβαλούσαν τα απομνημονεύματα του Γκάντι, που τόσο θαυμάζει ο πρωθυπουργός μας) να ακολουθούν τις υποδείξεις των ανδρών των ΜΑΤ για το πού θα κατευθυνθούν την ώρα εξέλιξης της διαδήλωσης.

Ποιος θα φανταζόταν ότι οι αρκούδες αφοδεύουν στο δάσος; Πρώτη φορά μας ξαναματασυμβαίνουν τέτοια πράγματα. Υπάρχουν όμως κι αυτοί που πραγματικά σοκαρίστηκαν, γιατί η αθώα αριστερή ψυχή τους επί 4,5 χρόνια ήταν άμαθη σε τέτοιες πρακτικές. Μα να υπάρχουν ασφαλίτες γνωστοί – άγνωστοι σε πορείες; Αυτά τα κάνουν μόνο οι δεξιοί.

Αυτό θα πιστέψει κανείς τουλάχιστον αν διαβάσει κανείς πλείστες όσες χθεσινές αναρτήσεις συριζοτρόλ και λοιπών συγγενών “δεν είμαι σύριζα αλλά”. Κραυγές για αναβίωση του παρακράτους, οιμωγές για την καταστολή του Κούλη, κάτι που μας κάνει να συμφωνούμε με την Popova, σχετικά με τα ως τώρα whereabouts των “παιδιών”:

Την καλύτερη διατύπωση όμως την είχε το Documento του Βαξεβάνη, που σχολίασε τις εικόνας ως εξής:

“Δεν ανακαλύπτουμε την Αμερική ασφαλώς όταν βλέπουμε σε φωτογραφικά πλάνα άτομα με πολιτικά φορώντας μαύρες κουκούλες πλάι πλάι με τους άνδρες των ΜΑΤ. Έχουν ξαναϋπάρξει πολλάκις στο παρελθόν τέτοιες σκηνές.” Ποιο παρελθόν άραγε; Το μινωικό; Το μυκηναϊκό; Της δυναστείας Μινγκ στην Κίνα;

Αλλά ας μην είμαστε κακοπροαίρετοι. Προφανώς εννοεί και το πολύ πρόσφατο παρελθόν, εκείνο όμως που πραγματικό ενοχλεί την εφημερίδα είναι το ατσούμπαλο και απροσχημάτιστο του πράγματος:  “Ωστόσο στην πορεία που ξεκίνησε από την Καμάρα η περίεργη αυτή συνύπαρξη έγινε χωρίς προσχήματα.” Ας πάρουν μαθήματα λοιπόν οι νεοδημοκράτες από τους διακριτικούς χειρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ στο ζήτημα, αν και ενίοτε γίνονταν και “ατυχήματα”, όπως στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της σύλληψης φοιτητών για την προσπάθεια αποκαθήλωσης του αγάλματος του Τρούμαν, όπου εντοπίστηκαν από διαδηλωτές ασφαλίτες να παρακολουθούν φοιτητές έξω από τη ΓΑΔΑ. Μην αφήνουμε όμως τέτοιες λεπτομέρειες να χαλάσουν μια όμορφη αντιδεξιά ιστορία.

Σε κάθε περίπτωση, το Documento δε χρειάζεται να ζητάει “εξηγήσεις από αρμόδια χείλη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τον ρόλο τέτοιων ατόμων στις συγκεντρώσεις.” Μπορεί να λάβει πλήρεις εξηγήσεις από την προηγούμενη κυβέρνηση, με την οποία τόσο στενές σχέσεις διατηρεί και να λυθεί κάθε απορία, ως προς τις πρακτικές που συνεχίζει και καθώς φαίνεται είναι αποφασισμένη να εντείνει η ΝΔ στην εξουσία.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

1 σχόλιο

  • Ο/Η vassilis λέει:

    Είναι γνωστό ότι ο χώρος του εξωκοινοβουλίου με την ανύπαρκτη περιφρούρησή του και τις ιδεοληψίες του περί αυθόρμητου και ακομμάτιστου , είναι γεμάτος ασφαλίτες.
    Δεδομένου ότι αυτοί οι χώροι απεχθάνονται οποιαδήποτε ενιαία (κομματική όπως οι ίδιοι θα την αποκαλούσαν) ταχτική και ο καθένας κάνει ότι θέλει…..και ότι έχει διαταχθεί από την “υπηρεσία”, είναι πανεύκολο για κάθε προβοκάτορα να ξεκινήσει επεισόδια.
    Ο προβοκάτορας υπηρεσίας, που εύκολα έχει ανακατευθεί με το απεριφρούρητο πλήθος, ρίχνει μια μολώτωφ, τα ΜΑΤ, που περιμένουν το προσυμφωνημένο περιστατικό, απαντούν με βροχή από δακρυγόνα και μετά ολόκληρη η συγκέντρωση του εξωκοινοβουλίου, που θεωρεί λόγο ύπαρξής της και κατ εξοχήν επαναστατική πράξη, τις συγκρούσεις με τα ΜΑΤ, μπαίνει στο χορό. Το αποτέλεσμα? Κατεστραμμένη συγκέντρωση, τρομαγμένοι νοικοκυραίοι που συσπειρώνονται γύρω από το “κράτος”, ευτυχισμένοι εξωκοινοβουλευτικοί διότι συγκρούστηκαν με τα ΜΑΤ και επιβεβαιώθηκαν σαν επαναστάτες, κι ακόμα πιο ευτυχισμένη αστική τάξη που ο κόσμος συσπειρώνεται γύρω από το κράτος της και τους μηχανισμούς χειραγώγησης της λαϊκής συνείδησης.
    Και μετά, όταν μερικοί λέμε ότι το πανεπιστημιακό άσυλο, μισό το κατάργησε η ΝΔ και μισό οι μπαχαλάκηδες, ή το ‘να χέρι (των μπαχαλάκηδων) νίβει το άλλο (του κράτους), γινόμαστε κακοί!

Κάντε ένα σχόλιο: