Σκληρό λοκντάουν για τους εργαζόμενους της Δυτικής Αττικής, “προτροπές” για τεστ των υπαλλήλων στα αφεντικά από το Νίκο Χαρδαλιά

Ναι, η ίδια κυβέρνηση που δια στόματος του υπουργού Προ.πο απειλούσε προχθές τους κατοίκους πως “θα σφραγίσει ακόμα και σπίτια”, δυο μέρες μετά περίπου παρακαλάει γονατιστή τους καλούς κυρίους εργοδότες να δείξουν το κοινωνικό τους πρόσωπο.

Δουλειά – κορονοϊός – ύπνος είναι το πρόγραμμα που επιφυλάσσει για τις επόμενες μέρες η κυβέρνηση στους κατοίκους τριών δήμων της Δυτικής Αττικής (Ελευσίνα, Ασπρόπυργος, Μάνδρα) , μετά την ανακοίνωση του “σκληρού” λοκντάουν από το Νίκο Χαρδαλιά πριν λίγη ώρα. Σύμφωνα με αυτό, η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ισχύει από τις 6 το απόγευμα ως τις 5 το πρωί, με εξαίρεση τους εργαζόμενους που θα μπορούν να μετακινούνται από και προς τη δουλειά τους αποκλειστικά με την άδεια του εργοδότη, ενώ κλείνουν κομμωτήρια, νυχάδικα, βιβλιοπωλεία αλλά και το click away στα καταστήματα.

Μετά την καθημερινή τους στοχοποίηση τις τελευταίες μέρες από κυβέρνηση και φίλια ΜΜΕ, οι κάτοικοι των περιοχών αυτών καλούνται να ζήσουν με ακόμα πιο σκληρούς περιορισμούς, οι οποίοι ως προς το επίδικο, δηλαδή τη μείωση της διασποράς του κορονοϊού, εκ των πραγμάτων δεν μπορούν να έχουν σοβαρή επίδραση, καθώς παραμένουν ανοιχτές όλες οι μεγάλες επιχειρήσεις της πιο βιομηχανικής ίσως περιοχής της χώρας.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς εξήγγειλε μεν εντατικοποίηση των ελέγχουν στους εργαζόμενους επιχειρήσεων από κλιμάκια του ΕΟΠΥΥ, της Γενικής Γραμματείας Προστασίας του Πολίτη και του Στρατού, όπως και rapid test στον πληθυσμό με καθετοποιημένη ιχνηλάτηση επαφών. Αυτό όμως αφενός έρχεται κατόπιν εορτής, με τη διασπορά να είναι ήδη πολύ μεγάλη, άρα και αντικειμενικά δυσκολότερα ελέγξιμη, αφετέρου συνοδεύεται απλά από “συστάσεις” στις “επιχειρήσεις να κάνουν ελέγχους προσωπικού με ίδια μέσα με πρωτοβουλία των ιδιοκτητών τους”. Ναι, η ίδια κυβέρνηση που δια στόματος του υπουργού Προ.πο απειλούσε προχθές τους κατοίκους πως “θα σφραγίσει ακόμα και σπίτια” αν παραβιαστεί ο αριθμός ατόμων στα οικογενειακά τραπέζια των εορτών, δυο μέρες μετά περίπου παρακαλάει γονατιστή τους καλούς κυρίους εργοδότες να δείξουν το κοινωνικό τους πρόσωπο και να βάλουν κατιτί από την τσέπη τους, εθελοντικά πάντα και στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.

Κι αν – όπως είναι πρακτικά βέβαιο ότι θα συμβεί – η κατάσταση δε βελτιωθεί ή απλά το πρόβλημα μεταφερθεί σε άλλες περιοχές, πάντα θα υπάρχουν βολικοί αποδιοπομπαίοι τράγοι, αρκεί να μη θιγούν οι ιερές αγελάδες των επιχειρηματικών κερδών.

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: