Σεισμός, σεισμός, σοσιαλισμός -αλά ΣΥΡΙΖΑ

Ο Κοντονής είπε πως αν ήμασταν πολιτισμένο κράτος, θα είχαμε εδώ και τριάντα χρόνια ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Ο σοσιαλισμός αλά Σύριζα διασκευάζει διαλεκτικά το Λένιν κι ισοδυναμεί με “σοβιετική εξουσία + ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς”.

Ο χτεσινοβραδινός σεισμός έδωσε αρκετό υλικό για συνειρμούς και τρολάρισμα. Αλλά το χειρότερο το έκανε ο ΣΚΑΪ, βάζοντας πλάνα αρχείου με σπίτια που κατέρρευσαν, για να βοηθήσει το τηλεοπτικό κοινό να παραμείνει ψύχραιμο. Οι περισσότεροι είδαν το φως του ήλιου στα πλάνα (που έπαιζαν νύχτα) και δεν ανησύχησαν, αλλά σημασία έχει η προσέγγιση: πάντα νηφάλια, μακριά από την τρομολαγνεία, που είναι το βασικό χαρακτηριστικό του καναλιού.

Λίγη ώρα πριν ο ΣΥΡΙΖΑ περνούσε το πολυνομοσχέδιο με τα μέτρα για την αξιολόγηση, έγινε η πρώτη μνημονιακή κυβέρνηση που βγήκε ενισχυμένη (με μπόνους βουλευτή, μεταγραφή αεροδρομίου από την Ένωση Κεντρώων, που πριν όλα τα Συριζοτρόλ την έκραζαν) και έκανε πράξη το σύνθημα: σεισμός-σεισμός-σοσιαλισμός.
Θα ξαναγυρίσουμε και θα τρέμει η γη, που λέει κι ένα σύνθημα της ΠΑΣΠ.

Ο Κοντονής είπε πως αν ήμασταν πολιτισμένο κράτος, θα είχαμε εδώ και τριάντα χρόνια ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Ο σοσιαλισμός αλά Σύριζα διασκευάζει διαλεκτικά το Λένιν κι ισοδυναμεί με “σοβιετική εξουσία + ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς”. Α ναι, κι αριστερά, κατακόκκινα ΜΑΤ.

Μαύρα κοράκια, κόκκινα ΜΑΤ…

Η ΛαΕ “περιφρουρούσε” το χώρο με τις κάμερες για να έχει καλή θέση στα χάπενινγκ κι ύστερα η σκυτάλη πέρασε στα παιδιά με τις μαύρες κουκούλες και τις στρακαστρούκες. Τα “κόκκινα ΜΑΤ” δεν έχασαν καθόλου χρόνο και οι πρώτες κρότου-λάμψης έπεσαν ακριβώς όταν ανέβαιναν τα πρώτα μπλοκ του ΠΑΜΕ την Όθωνος από την πλατεία. Μετά ακολούθησαν και χημικά, για να διαλύσουν τους διαδηλωτές, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Η αστυνομική βία είναι η μαμή της ιστορίας.
Μόνο αυτό δεν είπε η Αχτσιόγλου, που επικαλέστηκε το Μαρξ στην ομιλία της. Και ο επίλογος είχε Τσίπρα και λίγο “αριστερό” ΤΙΝΑ, γιατί δεν υπάρχει εναλλακτική έξω από ΕΕ και Ευρωζώνη, προς όφελος των εργαζόμενων.

Όπως έλεγε ο Λένιν, οι Ενωμένες Πολιτείες της Ευρώπης είναι ή απραγματοποίητες ή αντιδραστικές.
Αλλά όπως θα έλεγε κι ο Ζουράρις, ο αρχηγός της Πυρίκαυστης (και Συριζοκαμμένης) Ελλάδας: ποιος τον π… το Λένιν;

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: