Σεισμός-σεισμός-σοσιαλφασισμός

Γίνεται ολοένα και πιο δύσκολο να ξεχωρίσεις τους σοσιαλδημοκράτες της Φώφης από τους γνήσιους εθνικοσοσιαλιστές…

Μια είδηση του Σαββατοκύριακου που πέρασε στα ψιλά της επικαιρότητας, λόγω των πυκνών γεγονότων, ήταν η γκάφα του ΑΠΕ-ΜΠΕ, για τους… εθνικοσοσιαλιστές συντρόφους της Φώφης Γεννηματά και του ΚΙΝ.ΑΛ. Ιδού και το τεκμήριο.

Προφανώς ήθελαν να γράψουν σοσιαλδημοκράτες, αλλά… γλώσσα λανθάνουσα ταληθή λέγει. Δεν είναι λίγοι εξάλλου αυτοί που έκαναν τη διαδρομή από το “πατριωτικό ΠΑΣΟΚ” του Παπανδρέου, στον καθαρό φασισμό της χρυσής αυγής, με τη χρόνια κρίση της σοσιαλδημορτίας που ψάχνει ταυτότητα και λόγο ύπαρξης…

Κι αν κάποιοι θεωρούν ατυχή τη χρήση της κλασικής επεξεργασίας της Κομιντέρν περί σοσιαλφασισμού, ίσως είναι καλύτερο να δουν πρώτα ένα σχόλιο του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατικής Συμπαράταξης-ΚΙΝΑΛ, Β. Κεγκέρογλου, που δεν ξέρεις από πού να το πιάσεις και πού να το αφήσεις.

Κάποτε ο Κοτζιάς αναφερόταν σε μια απόφαση του Αρείου Πάγου ως ιδρυτικό στέλεχος του ΚΚΕ. Τώρα τον παρουσιάζουν ως συνεχιστή του ΚΚΕ του Ζαχαριάδη και του ηρωικού αγώνα του ΔΣΕ, κάνοντάς του την καλύτερη διαφήμιση. Εν τω μεταξύ ο Κοτζιάς είναι τόσο κομμουνιστής, που εξυμνεί την υπεύθυνη, σοβαρή στάση του Κώστα Καραμανλή (του νεότερου) για το Μακεδονικό.

Αλλά αυτά ουδόλως φαίνεται να απασχολούν τον Κεγκέρογλου και το εμφυλιοπολεμικό αφήγημά του, που θυμίζει επικίνδυνα το αντίστοιχο των εθνικοσοσιαλιστών. Όπως θα έλεγε εξάλλου κι ο Γιάννος Παπαντωνίου: για τον εθνικό σοσιαλισμό αγωνιζόμαστε όλοι σύντροφοι…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: