Σε βραχυκύκλωμα φαίνεται να οφείλεται η φωτιά στη Μόρια

Αν και η έρευνα του Ανακριτικού Τμήματος της Πυροσβεστικής βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, φαίνεται πως από τα έως τώρα ευρήματα, η φωτιά ξέσπασε εξαιτίας βραχυκυκλώματος που προκλήθηκε σε καλώδιο στην οροφή του λυόμενου οικίσκου.

Στην εκδοχή του βραχυκυκλώματος σε καλώδιο της οροφής του λυόμενου οικίσκου φαίνεται να οφείλεται η φωτιά από την έως τώρα έρευνα του Ανακριτικού της Πυροσβεστικής.
Αν και η έρευνα βρίσκεται ακόμη σε πλήρη εξέλιξη, φαίνεται πως από τα έως τώρα ευρήματα, η φωτιά ξέσπασε δεν ξέσπασε από δόλια ενέργεια, γεγονός βέβαια που καταδεικνύει δύο πράγματα.  Πρώτον και κύριον πως η ζωή των προσφύγων κινδυνεύει καθημερινά ανά πάσα στιγμήαπό τέτοιου είδους κακοτεχνίες- επισφαλείς εγκαταστάσεις. Δεύτερον πως όλα όσα διέρρευσαν περί εμπρησμού από πλευράς προσφύγων ήταν απίστευτα ψεύδη.

Αντίστοιχα δεν έχει βρεθεί στοιχείο εμπρησμού ακόμη στην φωτιά που προηγήθηκε και ξέσπασε σε παρακείμενη με την δομή, χορτολιβαδική έκταση.

Στο σημείο ξεκινούν οι διαδικασίες καθαρισμού και αποκατάστασης των ζημιών, ενώ μέχρι το μεσημέρι αναμένεται να μεταφερθούν 250 μετανάστες από το ΚΥΤ Μόριας σε δομές φιλοξενίας της ενδοχώρας. Θα συνεχιστεί η μεταφορά με προτεραιότητα τΙς οικογένειες και με στόχο να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία πριν χειμωνιάσει εντελώς, σύμφωνα με όσα αποφασίστηκαν στην τελευταία σύσκεψη με τους Περιφερειάρχες στο Υπουργείο Προστασίας του πολίτη για ίση κατανομή του κόσμου στην ενδοχώρα και πρωτίστως σε ξενοδοχεία και διαμερίσματα που ενοικιάζονται.

Με πληροφορίες από lesvonews

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: