Σε εκδήλωση για “τις σφαγές του ΕΛΑΣ” βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ – “Με συγχωρείτε, ήταν τυχαίο” απαντά ο Λευτέρης Αβραμάκης

Είδε φως και μπήκε ο Αβραμάκης στην τελετή κομμουνιστοφαγίας, υποστηρίζοντας πως απλά χαιρέτισε “κάποιους γνωστούς”.

Το “όλοι ίδιοι είναι” ακούγεται ειρωνικά από τα χείλη και τα πληκτρολόγια συριζαίων τους τελευταίους μήνες, από τότε που ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας η ΝΔ, προς όλους τους άπιστους Θωμάδες που δε βλέπουν τις ουρανομήκεις διαφορές της δεξιάς από το ΣΥΡΙΖΑ.

Ένας ακόμα που βάλθηκε να διαψεύσει τους κακόβουλους, είναι ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Σερρών Λευτέρης Αβραμάκης, ο οποίος εθεάθη πριν λίγες ημέρες σε εκδήλωση υπέρ πεσόντων ΠΑΟτζήδων στην Τριάδα Σερρών. Για όσους δε θυμούνται, η ΠΑΟ (Πανελλήνια Απελευθερωτική Οργάνωση), ιδρύθηκε το 1943, κυρίως από αξιωματικούς του στρατού, τυπικά για να πολεμήσει τον κατακτητή, επί της ουσίας όμως με αποκλειστικό αντίπαλο τον ΕΛΑΣ. Μάλιστα, αφότου ο τελευταίος αναγκάστηκε να υποχωρήσει μπροστά στη μαχητικότητα του τελευταίο σε μια σειρά αναμετρήσεις, η ΠΑΟ διαλύθηκε, με πολλά μέλη της να προσχωρούν στην ανοιχτά δωσιλογική, δημιουργημένη από τους Γερμανούς οργάνωση ΕΕΣ (Εθνικός Ελληνικός Στρατός), που συμμετείχε και σε εκκαθαριστικές επιχειρήσεις στο πλευρό της Βέρμαχτ στη Βόρεια Ελλάδα. Αυτά τα μπουμπούκια λοιπόν, τιμώνται κάθε χρόνο στο χωριό Τριάδα του νομού, ως σφαγιασθέντες υπό των κομμουνιστών, μετά από σύγκρουση ΕΛΑΣ και ΠΑΟ στην περιοχή το 1944.

Παριστάμενοι ήταν μια σειρά τοπικοί παράγοντες, ανάμεσά τους και ο Δήμαρχος Βισαλτίας, αλλά η παρουσία που συζητήθηκε περισσότερο, για ευνόητους λόγους, ήταν εκείνη του τοπικού βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Λευτέρη Αβραμάκη, πυροδοτώντας μεταξύ άλλων και ανακοίνωση της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Σερρών:

Τα τελευταία χρόνια καταβάλλεται σοβαρή προσπάθεια από διάφορα κέντρα τόσο της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και από τα επιτελεία της αστικής τάξης της χώρας μας να ξαναγράψουν την ιστορία παραχαράσσοντάς την. Διαστρεβλώνουν το νόημα της Αντιφασιστικής νίκης των Λαών. Μας λένε ότι δεν φταίνε για τα ολοκαυτώματα οι φασίστες εισβολείς αλλά ο ελληνικός λαός που πάλεψε για την λευτεριά και την ανεξαρτησία του. Βαφτίζουν τους θύτες ως θύματα, φέρνοντας αντικομουνιστικά μνημόνια, με τα οποία βγάζουν λάδι τους χιτλερο- προσκυνημένους χίτες και ταγματασφαλίτες. Χρεώνουν με ευθύνες το ΕΑΜ και τον Λαϊκό Στρατό του τον ΕΛΑΣ, που έδωσε βαρύ φόρο αίματος στους ηρωικούς αγώνες του για την λευτεριά και την ανεξαρτησία της χώρας μας.

Στην παραχάραξη της ιστορίας αποσκοπούν και τα μνημόσυνα μίσους που γίνονται τα τελευταία χρόνια σε διάφορα μέρη και στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών με την συμμετοχή μάλιστα ανθρώπων τόσο από την Τοπική Διοίκηση όσο και από την κεντρική πολιτική σκηνή. Δεν επιτρέπεται πολιτικοί που θέλουν να δηλώνουν «δημοκράτες και προοδευτικοί» να δίνουν το παρόν σε τέτοιες εκδηλώσεις, όπως ο Δήμαρχος Βισαλτίας μιας περιοχής που δικαίως ονομάστηκε ανταρτομάνα και ανέδειξε ήρωες αγωνιστές της λευτεριάς όπως ο Μπογατσόπουλος που βασανίστηκε μέχρι θανάτου αγωνιζόμενος μέσα από της γραμμές της ΕΠΟΝ και του ΕΛΑΣ για την λευτεριά της περιοχής από τους γερμανούς φασίστες ή και τα δεκαεφτά κορίτσια που τύπωναν προκηρύξεις καλώντας τον λαό σε αγώνα και αποκεφαλίστηκαν από τους ΠΑΟτζήδες συνεργάτες των κατακτητών.

Κατά τον ίδιο τρόπο και ο ΣΥΡΙΖΑ που συμμετείχε δια του εκπροσώπου του Βουλευτή Αβραμάκη, πρέπει να λογοδοτήσει απέναντι στον προοδευτικό κόσμο που δίνει τον καθημερινό αγώνα με τα ίδια ιδανικά και τις αξίες της Εθνικής Αντίστασης. Δεν θα περίμενε βέβαια κανείς από τον ΣΥΡΙΖΑ κάτι διαφορετικό αφού απέδειξε περίτρανα την πλήρη υποταγή σε ΝΑΤΟ και ΕΕ, μετατρέποντας την χώρα σε μια απέραντη νατοϊκή βάση. Παρόλο που την ίδια στιγμή προσπαθεί να προβάλλει την αριστεροσύνη του με κατάθεση λουλουδιών στους νεκρούς από τους γερμανούς φασίστες στην Καισαριανή τιμώντας δήθεν τους διακόσιους εκτελεσμένους της.

Κανένας από αυτούς δεν αισθάνεται ούτε αισθάνθηκε άβολα στο πρόσφατο παρελθόν να καμαρώνει δίπλα σε καλεσμένα φασιστοειδή της πρότινος «κραταιάς» Χρυσής Αυγής αφού έτσι όριζε το πρωτόκολλο των εκδηλώσεων.

Πολλοί λίγοι δημοτικοί ή τοπικοί «άρχοντες» πήραν σθεναρή απόφαση να παραβούν, πολύ σωστά, το πρωτόκολλο και να μη καλούν τα φασιστοειδή ακούοντας τη λαϊκή θέληση.

Εμείς οι απόγονοι των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης αισθανόμαστε την βαθιά προσβολή απέναντι στους ηρωικούς προγόνους μας και καταγγέλλουμε τέτοιες ενέργειες. Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε ακόμα πιο δυναμικά να συμβάλλουμε στην ανάδειξη της αληθινής ιστορίας της δεκαετίας 1940-1949 και θα παλεύουμε ανυποχώρητα έτσι ώστε τα οράματα των ηρωικών αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης να γίνουν πραγματικότητα.

Ο τρόπος με τον οποίο επέλεξε ο Αβραμάκης να απαντήσει σε όλα αυτά; Κάτι μεταξύ της ατάκας της Βουγιουκλάκη στον τίτλο και “δεν είναι αυτό που νομίζεις”. Ο βουλευτής λοιπόν, ισχυρίστηκε πως βρέθηκε στο χώρο τυχαία, στα πλαίσια περιοδείας του στην ευρύτερη περιοχή:

Παρευρέθηκα, λοιπόν, στην εκδήλωση τυχαία, καθώς ευρισκόμουν στην περιοχή του Δήμου Ηράκλειας σε μία από τις καθιερωμένες προσωπικές περιοδείες μου ανά τον νομό. Περνώντας από την Τριάδα με σκοπό να επισκεφτώ τα καφενεία του χωριού είδα κόσμο μαζεμένο στο ηρώο και προσέγγισα για να χαιρετίσω κάποιους γνωστούς, ενώ η εκδήλωση ήταν σε εξέλιξη. Αποχώρησα σε σύντομο χρόνο και συνέχισα την περιοδεία μου στα υπόλοιπα χωριά.

Ο Αβραμάκης με λίγα λόγια, αν και βουλευτής με “καθιερωμένες”, δηλαδή συχνές περιοδείες στα χωριά της περιοχής, δεν ήξερε(;) ότι στην Τριάδα τη συγκεκριμένη ημερομηνία (1ο Νοεμβρίου) γίνεται η σεμνή τελετή. Ας δεχτούμε καλή τη πίστει ότι δε γνώριζε, το σίγουρο είναι, πως κι όταν είδε περί τίνος πρόκειται, επέλεξε να παραμείνει -έστω και για λίγο όπως λέει στο χώρο- , χωρίς καμία αντίδραση και χωρίς απ’ όσο ξέρουμε, να δημοσιεύσει εκ των υστέρων τουλάχιστον κάποιο κείμενο καταδίκης για την απόδοση τιμής σε μια ημιδωσιλογική – το λιγότερο – οργάνωση. Το ότι οι γνωστοί του, ενδεχομένως και ψηφοφόροι του, παρευρίσκονταν σε αντικομμουνιστικές φιέστες θα το αφήσουμε ασχολίαστε, εξάλλου οι κοινωνικές, ή ακόμα και οι εκλογικές σχέσεις δεν ποινικοποιούνται. Αλλά το ότι ο κύριος Αβραμάκης επέλεξε να εμφανιστεί ως “μωρή παρθένα”, παριστάνοντας τον ανίδεο περαστικό, μόνο θυμηδία μπορεί να προκαλέσει.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: