Σαλβίνι προς Ρίτσαρντ Γκιρ: “Nα πάρεις τους μετανάστες στο Χόλιγουντ”

Είναι μια απάντηση που μάλλον δίνεται από τους εκπροσώπους της ακροδεξιάς παντού. “Όποιος θέλει μετανάστες να τους πάρει σπίτι του”, έχουμε ακούσει παμπολλες φορές κι εμείς εδώ. Το θέμα δεν είναι ποιος θα τους πάρει σπίτι του, αλλά ποιος τους διώχνει από το δικό τους

Καθόλου δεν φαίνεται να άρεσε η δράση του διάσημου ηθοποιού Ρίτσαρντ Γκιρ, στον Ιταλό υπουργό Εσωτερικών και αρχηγό της ακροδεξιάς Λέγκας, Ματέο Σαλβίνι. Επιτέθηκε φραστικά στον Αμερικανό σταρ, ο οποίος  βρίσκεται στη Λαμπεντούζα και αφού επισκέφθηκε το πλοίο Open Arms στο οποίο επιβαίνουν 160 μετανάστες, έκανε έκκληση να αποβιβασθούν οι άνθρωποι σε ειρηνικό έδαφος και κάλεσε την ιταλική κυβέρνηση να τους αποδεχθεί και να πάψει να τους δαιμονοποιεί.

Οι φωτογραφίες  και τα videos του Ρίτσαρντ Γκιρ με τους μετανάστες και οι δηλώσεις του έκαναν τον γύρο του κόσμου, με τους θαυμαστές του να επικροτούν τις ενέργειές του και πολλούς ανθρώπους να προβληματίζονται σχετικά με την εχθρική πολιτική του ιταλικού κράτους.

Η απάντηση από τον Σαλβίνι δεν άργησε να έρθει:

«Αφού αυτός ο γενναιόδωρος εκατομμυριούχοςεκφράζει το ενδιαφέρον του για τη μοίρα των μεταναστών στο Open Arms, τον ευχαριστούμε. Μπορεί να πάρει όλους αυτούς τους ανθρώπους μαζί του στο Χόλιγουντ και να τους στηρίξει στις βίλες του. Σε ευχαριστούμε Ρίτσαρντ!» ανέφερε, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξη Τύπου.

Είναι μια απάντηση που μάλλον δίνεται από τους εκπροσώπους της ακροδεξιάς παντού. “Όποιος θέλει μετανάστες να τους πάρει σπίτι του”, έχουμε ακούσει παμπολλες φορές κι εμείς εδώ. Το θέμα δεν είναι ποιος θα τους πάρει σπίτι του, αλλά ποιος τους διώχνει από το δικό τους, ποιος τους αναγκάζει να αφήσουν τον τόπο τους και να γίνουν μπαλάκι στα χέρια των “καλών Ευρωπαίων ηγετών”.

*Φωτογραφία:AP Photo/Valerio Nicolosi  & AP Photo/Gregorio Borgia

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: