Ρήγας, ΟΝΝΕΔ, Καμμένος – κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια

Ο Καμμένος θύμισε στη σημερινή συνέντευξη τύπου το παρελθόν της κυβερνητικής συνεργασίας και τη συμπόρευση του Ρήγα με τη ΔΑΠ στο θέμα της Πολωνίας.

Αυτές τις μέρες, ο Πάνος Καμμένος περιοδεύει στη ΔΕΘ, όπου πριν λίγη ώρα παρέθεσε συνέντευξη τύπου. Πέρα από το στικάκι με το έργο του στο Υπουργείο, το οποίο μοίρασε δωρεάν στους δημοσιογράφους, κάνοντας δωρεάν διαφήμιση του εαυτού του, βγήκε κι ένα λαβράκι από το παρελθόν, με επίκαιρες προεκτάσεις.

Σε κάποιο σημείο, απαντώντας προφανώς στην κλασική ερώτηση για την κυβερνητική συνεργασία δύο αντίθετων πολιτικών δυνάμεων (που ωστόσο συνεργάζονται αρμονικά στην ψήφιση μνημονίων, προαπαιτούμενων, κτλ) ο Καμμένος θύμισε το παρελθόν αυτής της συνεργασίας στα φοιτητικά αμφιθέατρα, μεταξύ Ρήγα και ΟΝΝΕΔ (ΔΑΠ-ΝΔΦΚ), όταν καταγγέλλανε από κοινού τη… “στρατοκρατική Σοβιετική Ένωση”. Ανέφερε μάλιστα και το σύνθημα των Ρηγάδων εκείνης της εποχής: “η Αριστερά δεν ειναι στρατοκράτες, αλληλεγγύη στους πολωνούς εργάτες, έλεγε τότε ο Ρήγας”. Το οποίο αγνοούσε σκόπιμα ή μη το χαρακτήρα της Αλληλεγγύης του Βαλέσα και τη στήριξή της από ιμπεριαλιστικά κέντρα.

Το πιο ενδιαφέρον, πάντως, δεν είναι η προϊστορία αυτής της συμπόρευσης (που είναι έτσι κι αλλιώς γνωστή στους παλιότερους ή τους πιο μυημένους), αλλά οι επίκαιρες προεκτάσεις της σε σχέση με το αντικομμουνιστικό συνέδριο στην Εσθονία, καθώς η εξίσωση ναζισμού-κομμουνισμού, πέρασε από την “αριστερή” εξίσωση του “σταλινισμού” με το ιμπεριαλιστικό στρατόπεδο, και τροφοδοτείται και με δικά της επιχειρήματα.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: