Ρεπορτάζ για Πούλιτζερ – “Συνωνυμία” με μέλος των Πυρήνων της Φωτιάς διαφήμισε δημοσιογράφος της ΕΡΤ

Μήπως αν ο συλληφθείς λεγόταν Γεώργιος Παπαδόπουλος θα ανακοίνωναν στην ΕΡΤ ότι πρόκειται για άνθρωπο με επώνυμο που παραπέμπει σε πρώην δικτάτορα;

Το πάθος για κυβερνητική προπαγάνδα είναι δυνατότερο από κάθε αντικειμενική μετάδοση της πραγματικότητας. Ένα παραπάνω στην κρατική ΕΡΤ, που συναγωνίζεται επάξια με τα μεγάλα ιδιωτικά κανάλια για το ποιος θα προβάλλει την πιο τρομολαγνική εκδοχή των όσων συνέβησαν με τον τραυματισμό του αξιωματικού από μικρή ομάδα στο περιθώριο της μεγαλειώδους συγκέντρωσης κατά της αστυνομικής βίας στη Νέα Σμύρνη.

Έτσι λοιπόν, από την αίθουσα σύνταξης της ΕΡΤ, ο δημοσιογράφος μας πληροφόρησε σχετικά με τα στοιχεία ενός εκ των συλληφθέντων με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας για τον τραυματισμό του αστυνομικού, ότι “έχει επίθετο που παραπέμπει σε άτομο που είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή στους πυρήνες της φωτιάς”. Στην ερώτηση του παρουσιαστή Αντώνη Αλαφογιώργου για τον αν το συγκεκριμένο άτομο έχει ταυτοποιηθεί, η απάντηση που έλαβε ήταν πως “δεν πρόκειται περί του ιδίου ατόμου, απλώς υπάρχει συνωνυμία”(!). Στη συνέχεια μάλιστα, καθώς ο παρουσιαστής επανέλαβε το ερώτημα, ο ίδιος έπαθε κυριολεκτικά … κοκομπλόκο, μην μπορώντας να βγάλει μιλιά, με τον Αλαφογιώργο να διακόπτει τη συνομιλίας λέγοντας πως δε θέλει “να μπερδέψει” το συνάδελφο του.

Τι ακριβώς ενημερωτικό χαρακτήρα είχε μια τέτοιου είδους πληροφορία; Μήπως αν ο συλληφθείς λεγόταν Γεώργιος Παπαδόπουλος θα ανακοίνωναν στην ΕΡΤ ότι πρόκειται για άνθρωπο με επώνυμο που παραπέμπει σε πρώην δικτάτορα; Είναι φανερό πως η διαρροή αυτής της πληροφορίας από την ΕΛ.ΑΣ και η πρόθυμη αναπαραγωγή της από το κρατικό κανάλι, αποσκοπεί αποκλειστικά και μόνο στη δημιουργία εντυπώσεων και στην καλλιέργεια της εικόνας πως οι χιλιάδες λαού που κατέβηκαν χθες στο δρόμο είναι ύποπτα και τρομοκρατικά στοιχεία. Πρόκειται για έναν ελάχιστα κεκαλυμμένο γκεμπελισμό, που επιστρατεύεται για την αντιστροφή του δίκαιο κλίματος οργής και αγανάκτησης για το κρεσέντο αστυνομικής βίας με την πολιτική κάλυψη της κυβέρνησης, που καταλήγει τελικά τόσο γκροτέσκο ώστε να γυρίσει σε κωμικό αυτογκόλ.

Δείτε και το σχετικό βίντεο της Ελληνοφρένειας

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: