Ρατσιστική επίθεση με μολότοφ σε σπίτι Ιρακινών με τρία μικρά παιδιά στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης

Η φωτιά στο σπίτι έσβησε γρήγορα, χωρίς να προκαλέσει υλικές ζημιές. Αλλά το ψυχολογικό σοκ από την επίθεση κράτησε τα μέλη της οικογένειας ξάγρυπνα όλη τη νύχτα.

Σήμερα τα ξημερώματα, στη 1.30 στη Νεάπολη, άγνωστοι πέταξαν μολότοφ στο μπαλκόνι ενός διαμερίσματος όπου διαμένει μια οικογένεια Ιρακινών μεταναστών, με τρία μικρά παιδιά. Ο πατέρας της οικογένειας βγήκε αμέσως στο μπαλκόνι και μόλις που πρόλαβε να δει κάποιους νεαρούς να τρέχουν στο δρόμο. Οι αστυνομικές αρχές ειδοποιήθηκαν άμεσα και την υπόθεση έχει αναλάβει το τμήμα ρατσιστικής βίας της κρατικής ασφάλειας.

Ευτυχώς η φωτιά έσβησε αμέσως, χωρίς να προκαλέσει σοβαρές υλικές ζημιές. Το σοκ όμως είναι μεγάλο για την οικογένεια, που ως τώρα δεν είχε κανένα πρόβλημα με τη γειτονιά και την τοπική κοινωνία, στα δύο χρόνια που ζει στην πόλη. Έντρομα τα μέλη της οικογένειας δεν κατάφεραν να κλείσουν μάτι όλη τη νύχτα, λόγω της επίθεσης και του ψυχολογικού σοκ.

Μια οικογένεια που ξεριζώθηκε από τον τόπο της, για να γλιτώσει από τη φρίκη του πολέμου, ήρθε στην Ελλάδα και κατάφερε με χίλια βάσανα να ενσωματωθεί, για να γνωρίσει τη φρίκη του ρατσισμού, που κι αυτόν τον γεννάει η ίδια ρίζα.

Με πληροφορίες από Έθνος

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: