Πυροβολισμοί εναντίον προσφύγων στη Μόρια

Στους Άθλιους του Ουγκώ, η πέτρα του σκανδάλου ήταν ένα κλεμμένο καρβέλι. Στην περίπτωση των προσφύγων στη Μόρια της Λέσβου, ήταν μερικά πρόβατα που αποπειράθηκαν να κλέψουν.

Στους Άθλιους του Ουγκώ, η πέτρα του σκανδάλου ήταν ένα κλεμμένο καρβέλι. Στην περίπτωση των προσφύγων στη Μόρια της Λέσβου, ήταν μερικά πρόβατα.

Δύο κτηνοτρόφοι της περιοχής άρχισαν να πυροβολούν στα πόδια ομάδα προσφύγων, όταν αντιλήφθηκαν την παρουσία τους κοντά στη στάνη τους και την απόπειρά τους να κλέψουν μερικά πρόβατα. Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη ενός κτηνοτρόφου και τριών προσφύγων -εκ των οποίων κάποιοι μεταφέρθηκαν με ελαφριά τραύματα στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης.

Η βασική ευθύνη βαραίνει τις επίσημες αρχές, την ελλιπή έως ανύπαρκτη μέριμνα για τους πρόσφυγες και τις άθλιες συνθήκες διαβίωσής τους στη Μόρια, που παραπέμπουν κι αυτές σε στάνες. Αυτές είναι που ωθούν τους απελπισμένους πρόσφυγες σε ζωοκλοπές, στο κυνήγι της επιβίωσης. Κι αυτό είναι το έδαφος στο οποίο αναπτύσσονται ρατσιστικές αντιλήψεις και επιθέσεις.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: