Πρόστιμο σε κοπέλα που μοίραζε προκηρύξεις σε εργαζόμενους κούριερ “επειδή φορούσε τζην παντελόνι” στη Θεσσαλονίκη

Aστυνομικοί σταμάτησαν τη νεαρή για έλεγχο και της έκοψαν πρόστιμο, με το αιτιολογικό ότι “φορούσε τζιν”, άρα δεν μπορεί να ίσχυε το αιτιολογικό της σωματικής άσκησης, κι επιπλέον βρισκόταν σε απόσταση 2 χλμ από το σπίτι της.

Μπορεί οι έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων κατά της πανδημίας να μοιάζουν με σύντομο ανέκδοτο, τουλάχιστον όταν αφορούν χώρους δουλειάς και γεμάτα καταστήματα, λειτουργούν όμως “άψογα” για άλλη μια φορά σε οποιονδήποτε κρίνεται ενοχλητικός για τους αστυνομικούς, σύμφωνα με τα δικά τους αυθαίρετα κριτήρια. Αν μάλιστα ο ελεγχόμενος έχει και το θράσος να απευθύνεται σε εργαζόμενους, τόσο το χειρότερο για εκείνον.

Ο λόγος για ένα ακόμα αυθαίρετο πρόστιμο που επιβλήθηκε στη Θεσσαλονίκη σε κοπέλα από οργάνωση του αναρχικού χώρου, που μοίραζε προκηρύξεις σε εργαζόμενους εταιρειών κούριερ, καλώντας τους να γραφτούν στα σωματεία τους. Είναι γνωστό εξάλλου ότι πρόκειται για ένα κλάδο όπου η εκμετάλλευση έχει χτυπήσει κόκκινο εδώ και μήνες λόγω πανδημίας, με νωπό το περιστατικό ξυλοδαρμού εργαζόμενου στα Γλυκά Νερά, όταν δεν κατόρθωσε να μοιράσει όλες τις παραδόσεις. Aστυνομικοί σταμάτησαν τη νεαρή για έλεγχο και της έκοψαν πρόστιμο, με το αιτιολογικό ότι “φορούσε τζιν”, άρα δεν μπορεί να ίσχυε το αιτιολογικό της σωματικής άσκησης, κι επιπλέον βρισκόταν σε απόσταση 2 χλμ από το σπίτι της.

Προφανώς, δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για το τι αμφίεση θα πρέπει να φοράει κάποιος για να μπορεί να σταλεί ο κωδικός 6, ούτε φυσικά και υπάρχει χιλιομετρικό όριο για μετακινήσεις εντός της ίδιας περιφερειακής ενότητας, πολλώ δε μάλλον του ίδιου δήμου. Φυσικά, η σκόπιμη ασάφεια των σχετικών διατάξεων υπάρχει ακριβώς για να διευκολύνεται η ΕΛ.ΑΣ στην κατά το δοκούν επιβολή προστίμων. Με τον τρόπο αυτό, οι πρωθυπουργικές βόλτες στην Πάρνηθα λογίζονται ως σωματική άσκηση εντός επιτρεπτών ορίων, ενώ το μοίρασμα προκηρύξεων σε πολύ κοντινότερη από την κατοικία απόσταση διώκεται με πρόστιμο. Όπως ακριβώς “δεν είμαστε όλοι ίσοι” απέναντι στην πανδημία, το ίδιο “άνισοι” είμαστε και στα (υποτιθέμενα) μέτρου ελέγχου της εξάπλωσής της.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: