Προσαγωγή τεσσάρων μελών του ΣΕΚ γιατί μοίραζαν ανακοινώσεις για την απεργία!

Στο ΑΤ βρέθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της ΛΑΣΥ και στέλεχος του ΠΑΜΕ, απαιτώντας να μείνουν άμεσα ελεύθεροι. Παρέμβαση για το θέμα έκανε και ο βουλευτής Χρ. Κατσώτης στον υφυπουργό Προ-Πο.

Μπορεί να πέρασε το τριήμερο του Πολυτεχνείου, αλλά η αστυνομική τρομοκρατία καλά κρατεί.

Η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές τεσσάρων μελών του ΣΕΚ, που μοίραζαν φυλλάδια στη λαϊκή της Νέας Ιωνίας για την πανεργατική απεργία στις 26 Νοέμβρη.

Το ΣΕΚ σε ανακοίνωσή του καταγγέλλει το κρούσμα κρατικής τρομοκρατίας αγωνιστών.

«Καταγγέλλουμε την προσαγωγή των μελών του συνεργείου της Εργατικής Αλληλεγγύης, ανάμεσά τους και ένα μέλος της ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, από τη λαϊκή αγορά των Πευκακίων, την ώρα που μοίραζαν υλικό για την πανεργατική απεργία της 26 Νοέμβρη. Στα “δημοκρατικά” πρότυπα της Θεσσαλονίκης, η αστυνομία τους κρατά παράνομα στο ΑΤ Νέας Ιωνίας και προσπαθεί να τους φορτώσει την κατηγορία της διέγερσης σε ανυπακοή!

Η κυβέρνηση, τσαλακωμένη από την διαδήλωση του Πολυτεχνείου, προσπαθεί να τρομοκρατήσει αγωνιστές και αγωνίστριες διότι φοβάται την απεργία! Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση των συντρόφων και συντροφισσών! Όλες και όλοι στην πανεργατική απεργία 26/11, 11πμ πλατεία Κλαυθμώνος!»

 

Δημοτική σύμβουλος ζήτησε να επισκεφθεί τους τέσσερις προσαχθέντες, οι οποίοι κατηγορούνται για διέγερση, ωστόσο το αίτημά της δεν έγινε δεκτό από τους αστυνομικούς καθώς όπως είπαν «το Αστυνομικό Τμήμα έχει κρούσματα COVID-19».

Οι προσαχθέντες εν συνεχεία αφέθηκαν ελεύθεροι.

Σύμφωνα με το Law and Order, οι προσαχθέντες αφέθησαν τελικά ελεύθεροι, στο ενδιάμεσο όμως οι αστυνομικοί αρνήθηκαν να αφήσουν δημοτική σύμβουλο να τους επισκεφτεί, γιατί όπως είπαν “το Αστυνομικό Τμήμα έχει κρούσματα κορονοϊού”.

Όπως μεταδίδει το portal του 902, στο ΑΤ βρέθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συπσείρωσης Κώστας Κατημερτζόγλου και Παναγιώτης Τσουκαλάς, καθώς και ο πρόεδρος του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής και στέλεχος του ΠΑΜΕ Σπύρος Κωνσταντάς, απαιτώντας να αφεθούν άμεσα ελεύθεροι οι προσαχθέντες, χωρίς να τους απαγγελθούν οι άδικες κατηγορίες που επιχείρησαν να τους φορτώσουν. Ενώ παρέμβαση για το θέμα έκανε και ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρ. Κατσώτης στον υφυπουργό Προ-Πο, Ελ. Οικονόμου.

Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση δείχνει τα δόντια της εν όψει της απεργίας της 26ης Νοέμβρη, και όπως φαίνεται η άγρια καταστολή στις διαδηλώσεις του Πολυτεχνείου ήταν απλώς γενική πρόβα για όσα ακολουθούν.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: