Πρόωρες εκλογές ανακοίνωσε ο Τσίπρας

Ο Τσίπρας επανέλαβε τα ίδια παχιά λόγια, έθεσε τα ίδια ψεύτικα διλήμματα, και προανήγγειλε εθνικές εκλογές. Η ημερομηνία δεν ανακοινώθηκε επίσημα, αλλά τα ρεπορτάζ συγκλίνουν στην 30ή Ιουνίου.

Οι συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου άρχισαν από νωρίς, διαβλέποντας τη μεγάλη ήττα και προσπαθώντας να σκεφτούν τρόπους να την διαχειριστούν. Τις πρώτες ώρες με την άρνησή της, και τις επόμενες ώρες περνώντας σε άλλες τακτικές, εφόσον ο σχεδιασμός φάνηκε να ανατρέπεται

Το Υπουργείο Εσωτερικών άργησε όσο μπορούσε την ανακοίνωση της πρώτης εκτίμησης του εκλογικού αποτελέσματος, σα να συμπάσχει με την κυβέρνηση και το δράμα της. Αλλά ο χάρτης της Ελλάδας είχε βαφτεί μπλε, για να κρύψει τη μαύρη μαυρίλα που την σκεπάζει και την απειλεί -με ροζ κόκκους στην Κρήτη και τη Δυτική Ελλάδα.

Η πληγωμένη αλαζονεία των Πασόκων της κυβέρνησης ήταν από τις λίγες ευχάριστες στιγμές, αλλά αυτό ήταν λίγο για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από τη γενική εικόνα. Την ίδια στιγμή, οι διεργασίες στο Μαξίμου ήταν πυρετώδεις με το κυβερνητικό επιτελείο να συσκέπτεται διαρκώς και τον έρπη να καιροφυλακτεί.

Η ανακοίνωση του Τσίπρα άργησε για να βγει τελικά λίγο πριν τα μεσάνυχτα. “Δε θα μπορούσα να αγνοήσω αυτό το αποτέλεσμα”. “Μένω πιστός στις αρχές μου, τις αρχές της  Αριστεράς” ήταν μερικές από τις χαρακτηριστικές κούφιες φράσεις του. Ο Τσίπρας επανέλαβε τα ίδια παχιά λόγια για έξοδο από μνημόνιο, ιστορικό εγχείρημα κτλ, και όρισε τους δύο δρόμους του κυρίαρχου ψευτοδιλήμματος του δικομματισμού.

Την επόμενη Κυριακή, μετά το δεύτερο γύρο των Δημοτικών-Περιφερειακών Εκλογών, θα δει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα ζητήσει την προκήρυξη εκλογών. Δεν ανακοινώθηκε το ακριβές χρονοδιάγραμμα, αλλά όλοι οι δημοσιογραφικοί υπολογισμοί συγκλίνουν σε μία συγκεκριμένη ημερομηνία: την 30ή Ιουνίου. Φυγή προς τα μπρος με νέες κάλπες, και τα ίδια διλήμματα με ακόμα πιο εκβιαστικό τρόπο, για να οδηγήσουν την πόλωση στα άκρα.

Ο λόγος ανήκει στον “κυρίαρχο λαό” και στις δικές μας πλάτες, για να μην τον απεγκλωβίσουμε από τις “επιλογές” του τύπου “μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα”.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: