Προκλητικός Χρυσοχοΐδης – “Τα ΜΑΤ προστατεύουν τους διαδηλωτές στο Σύνταγμα”

Πληρωμένη απάντηση από το Θανάση Παφίλη στη βουλή: “Οι βουλευτές του ΚΚΕ που έχουν φάει δακρυγόνα που ήταν; Στους μπαχαλάκηδες;”

Κάποτε ο Βύρων Πολύδωρας μιλούσε για τα “ηρωικά ΜΑΤ”, που, παρότι είναι “ακούνητα στρατιωτάκια”, γίνονταν “σάκοι του μποξ” μαινόμενων διαδηλωτών. Ο τωρινός υπουργός Προ. πο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, πήγε τη διαστρέβλωση της πραγματικότητας σε ακόμα υψηλότερη σφαίρα, ισχυριζόμενος, ούτε λίγο ούτε πολύ, πως “Τα ΜΑΤ είναι φίλοι μας”. Αξιοποιώντας το γνωστό νταραβέρι αστυνομίας και γνωστών αγνώστων, ο υπουργός ισχυρίστηκε στη βουλή πως: «Τραμπούκοι δολοφόνοι, επιτέθηκαν με μολότοφ στους αστυνομικούς. Αυτοί διέλυσαν την συγκέντρωση και αυτή τη στιγμή επιχειρούν να καταστρέψουν την πόλη. Η Αστυνομία προστατεύει τους διαδηλωτές».

Στην θρασύτατη αυτή πρόκληση έσπευσε αμέσως να απαντήσει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης: “Ή δεν σας πληροφορούν καλά ή σας κοροϊδεύουν. Έχουμε το γνωστό σκηνικό για τη διάλυση της συγκέντρωσης. Είναι απαράδεκτα αυτά που λέτε. Η αστυνομία τις έσπρωξε τις ομάδες από εκεί για να βομβαρδίσουν όλη τη διαδήλωση. Οι βουλευτές του ΚΚΕ που έχουν φάει δακρυγόνα που ήταν; Στους μπαχαλάκηδες; Είναι απαράδεκτη η στάση της κυβέρνησης. Αν νομίζετε ότι φοβόμαστε, γελιέστε. Χτυπήσατε όλη την διαδήλωση και επειδή έχουμε εμπειρία και ξέρετε τις σχέσεις μας με αυτές τις ομάδες. Ήταν προβοκατόρικο, οργανωμένο σχέδιο για να χτυπηθεί η διαδήλωση.”

Εμείς από την πλευρά μας, αναρωτιόμαστε απλά:

Κύριε υπουργέ, ποιος θα μας προστατεύσει από τους προστάτες μας;

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: