“Προκλητική και νομικά διάτρητη η πρότασης της εισαγγέλεα Αδ. Οικονόμου” – Ανακοίνωση των συνηγόρων πολιτικής αγωγής του ΠΑΜΕ

“Για άλλη μια φορά τονίζουμε ότι η λαϊκή επαγρύπνηση και κινητοποίηση πρέπει να συνεχιστεί και να ενταθεί, ώστε να μην επιτραπεί στους καταδικασμένους ναζιστές δολοφόνους της Χρυσής Αυγής να εξακολουθήσουν την εγκληματική δράση τους.”

Ανακοίνωση εξέδωσαν οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, μετά τη σημερινή τοποθέτηση της προέδρου του δικαστηρίου σχετικά με την απαράδεκτη χθεσινή πρόταση της εισαγγελέως, η οποία επέμεινε και σήμερα για αναστολή σε όλους τους καταδικασθέντες πλην Ρουπακιά. Όπως επισημαίνουν:

«Η προκλητική και νομικά διάτρητη πρόταση της Εισαγγελέα της έδρας Αδαμαντίας Οικονόμου για τη χορήγηση αναστολής σε όλους τους καταδικασμένους χρυσαυγίτες -πλην του Ρουπακιά- που στηλιτεύτηκε από τις χθεσινές ανακοινώσεις της Πολιτικής Αγωγής, επιβεβαιώθηκε με εμφατικό τρόπο και από τη σημερινή τοποθέτηση της Προέδρου του Δικαστηρίου. Με αυτήν επισημάνθηκε ότι αποσιωπήθηκαν από την Εισαγγελέα τα ποινικά μητρώα μιας σειράς καταδικασμένων, οι οποίοι έχουν ήδη καταδικαστεί τόσο για κακουργήματα (στις υποθέσεις της δολοφονίας του Σαζάντ Λουκμάν, της απόπειρας ανθρωποκτονίας στο στέκι Αντίπνοια, της ληστείας για συγκεκριμένο κατηγορούμενο κλπ.) όσο και για σοβαρά πλημμελήματα και ζητήθηκε από εκείνη να συμπληρώσει την πρότασή της, καθώς και να προσκομιστεί με επιμέλεια της Εισαγγελίας το βούλευμα σχετικά με την παραβίαση των περιοριστικών όρων που είχαν τεθεί στον κατηγορούμενο Ι. Λαγό. Η τοποθέτηση αυτή εκθέτει διπλά την εισαγγελική έδρα. Ωστόσο, παρά τις επισημάνσεις του Δικαστηρίου, η Εισαγγελέας της έδρας προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και επέμεινε στην απαράδεκτη πρότασή της.

Για άλλη μια φορά τονίζουμε ότι η λαϊκή επαγρύπνηση και κινητοποίηση πρέπει να συνεχιστεί και να ενταθεί, ώστε να μην επιτραπεί στους καταδικασμένους ναζιστές δολοφόνους της Χρυσής Αυγής να εξακολουθήσουν την εγκληματική δράση τους.

Οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής

Αντώνης Αντανασιώτης,

Άγγελος Βρεττός,

Μάνος Μαλαγάρης,

Θεόδωρος Θεοδωρόπουλος,

Τάκης Σαπουντζάκης,

Χάρης Στρατής». 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: