Προκλητικά συχαρίκια Μπουτάρη στο Ισραήλ ανήμερα της σφαγής στη Γάζα-Αντίδραση του ΚΚΕ στο δημοτικό συμβούλιο

Την προκλητική επιλογή του δημάρχου Θεσσαλονίκης να αποστείλει συγχαρητήριο τηλεγράφημα εκ μέρους όλων των δημοτικών παρατάξεων στο Ισραήλ για τα 70χρονα από την ίδρυσή του, κατήγγειλε ο Γιάννης Δελής στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης, υπενθυμίζοντας το δράμα του παλαιστινιακού λαού και το δικαίωμα του να έχει κι εκείνος τη δική του πατρίδα.

Ο γνωστός για τον κυνισμό του Γιάννης Μπουτάρης ξαναχτύπησε χθες, με την απόφασή του να αποστείλει συγχαρητήριο τηλεγράφημα για τα 70 χρόνια της ίδρυσης του ισραηλινού κράτους, θεωρώντας μάλιστα δεδομένη τη συναίνεση των υπόλοιπων παρατάξεων. Όχι απλώς δεν ανέφερε λέξη για το νέο έγκλημα του ισραηλινού στρατού κατά δεκάδων αμάχων στη Γάζα, αλλά στην αντίδραση του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης και βουλευτή του ΚΚΕ Γιάννη Δελή, δήλωσε προκλητικά πως: “Καταλαβαίνω την ευαισθησία για το κράτος της Παλαιστίνης αλλά αυτό δεν ακυρώνει το γεγονός ότι έχει 70 χρόνια από τότε που ιδρύθηκε το κράτος του Ισραήλ. Παλεύουν και οι δύο να αποκαταστήσουν μια κρατική οντότητα. Το κράτος του Ισραήλ άλλαξε και σύνορα μέσα σε αυτά τα χρόνια, τελείωσε η ιστορία.” Το τέλος της ιστορία και η αποθέωση του δίκιου του ισχυρότερου σε βερσιόν Μπουτάρη θα έλεγε κανείς, αν τα πράγματα δεν ήταν πολύ σοβαρά για οποιουδήποτε είδους αστεϊσμό.

Από την πλευρά του ο Γιάννης Δελής εξέφρασε τη διαφωνία της παράταξής του στην αποστολή του τηλεγραφήματος, αναγνωρίζοντας το δικαίωμα κάθε λαού σε δική του πατρίδα, με τον όρο να συνοδεύεται από το σεβασμό του δικαιώματος και των άλλων λαών στη δική τους. Δεν παρέλειψε να τονίσει πως η ίδρυση του Ισραήλ είναι μέρα πένθους για τους Παλαιστίνιους (Νάκμπα, “Καταστροφή”), καθώς σήμανε την εκδίωξη εκατοντάδων χιλιάδων από αυτούς από τις εστίες τους. Παράλληλα το Ισραήλ αναδείχθηκε αργότερα στον υπ’αριθμόν ένα χωροφύλακα της Μέσης Ανατολής.

Καυστικός ήταν από την πλευρά του και ο Γιώργος Πέρρος, από την ομιλία του στη διάρκεια σωματειακής σύσκεψης του ΠΑΜΕ για την επιτυχία της επερχόμενης απεργίας της 30ης Μάη, καλώντας παράλληλα τα σωματεία σε δυνάμωμα της αλληλεγγύης τους στον παλαιστινιακό λαό και της αντιϊμπεριαλιστικής πάλης.

 

Με πληροφορίες από: 902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: