Προεκλογική φιέστα του Απόστολου Τζιτζικώστα η κοπή πίτας του ερασιτέχνη Απόλλωνα Καλαμαριάς – Αντίδραση του υποψήφιου της Λαϊκής Συσπείρωσης

Την εκδήλωση νομιμοποίησαν δια χαιρετισμού όλοι οι παράγοντες και υποψήφιοι δήμαρχοι της πόλης, εκτός από εκείνον της Λαϊκής Συσπείρωσης, στον οποίο δε δόθηκε καν ο λόγος.

Σε όχημα προεκλογικής καμπάνιας του υποψήφιου περιφερειάρχη της ΝΔ στην Κεντρική Μακεδονία, Απόστολου Τζιτζικώστα, μετέτρεψε η διοίκηση του Ερασιτέχνη Απόλλωνα Καλαμαριάς την κοπή πίτας στο δημοτικό γήπεδο. Συγκεκριμένα, στην τελετή όπου παραβρίσκονταν εκταοντάδες νέοι με τους γονείς τους και αθλητές της ερασιτεχνικής ομάδας, ο γαλάζιος υποψήφιος επέλεξε να ανακοινώσει την υποψηφιότητα του προέδρου του ερασιτέχνη ως περιφερειακού συμβούλου στο ψηφοδέλτιό του.

Μάλιστα κανείς από τους επισήμους που παρίστατο δεν αντέδρασε σε αυτή την ξεδιάντροπη κατάχρηση της εκδήλωσης, κι όλοι απηύθυναν χαιρετισμό, ανάμεσά τους η Βούλα Πατουλίδου, ο δήμαρχος Καλαμαριάς και οι υποψήφιοι δήμαρχοι της πόλης, πλην του Βικέντιου Αντωνάκη, που είναι υποψήφιος με τη Λαϊκή Συσπείρωση. Μάλιστα, σε αντίθεση με τις προηγούμενες χρονιές, δεν του δόθηκε καν ο λόγος, προφανώς από φόβο για τη δημόσια έκφραση της αντίδρασή τους στην ντροπιαστική αυτή φιέστα. Σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση Καλαμαριάς σημειώνει μεταξύ άλλων:

Είναι ντροπή για την ιστορία του Απόλλωνα Καλαμαριάς, για ένα προοδευτικό προσφυγικό Σωματείο που διαχρονικά μέσα στα γήπεδα και στους κοινωνικούς αγώνες γαλούχησε γενιές και γενιές να παλεύουν και να αγωνίζονται ενάντια στο κατεστημένο και στην αδικία, να καπηλεύεται με αυτόν τον τρόπο. Είναι ασέβεια σε όλες τις εμβληματικές προσωπικότητες του προσφυγικού και ποντιακού ελληνισμού που φόρεσαν την κοκκινόμαυρη φανέλα.

Καλούμε το λαό της Καλαμαριάς να γυρίσει την πλάτη σε όλους αυτούς που δεν σέβονται και εκμεταλλεύονται την ιστορία του Απόλλωνα για να εξυπηρετήσουν προσωπικά και μικροπολιτικά συμφέροντα. Ο κάθε Καλαμαριώτης Απολλωνιστής ας βγάλει τα συμπεράσματά του. Να σκεφτεί αν θέλει δημάρχους και περιφερειάρχες που βάζουν πλάτη στην καθήλωση των κονδυλίων για τον αθλητισμό, αφήνουν στην εγκατάλειψη τις υποδομές και στηρίζουν τα επιχειρηματικά συμφέροντα που δρουν σε όλα πλέον τα αθλήματα ή αγωνιστές που στην πράξη αντιμάχονται αυτήν την πολιτική, διεκδικούν γενναία αύξηση των κονδυλίων για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, αντιπαλεύουν την επιχειρηματική δράση στον αθλητισμό, διεκδικούν χώρους άθλησης και κατάλληλες αθλητικές υποδομές».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: