Προαναγγελθέν έγκλημα – Ένα εξάχρονο παιδί νεκρό από τη φωτιά στον καταυλισμό της Μόριας

Ήταν απλώς θέμα χρόνου να θρηνήσουμε θύματα. Κανένα αυτί υπεύθυνου όμως δεν ίδρωνε για να αλλάξει τις συνθήκες στο κολαστήριο της Μόριας, που έφτιαξαν κι επέκτειναν οι ελληνικές κυβερνήσεις.

Ήταν απλώς θέμα χρόνου να θρηνήσουμε θύματα. Οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης στον προσφυγικό καταυλισμό της Μόριας δεν ήταν απλώς ντροπή. Ήταν και άκρως επικίνδυνες για τη σωματική ακεραιότητα, για την ίδια τη ζωή των προσφύγων που στοιβάζονταν σε μια δομή που είχε προβλεφθεί να φιλοξενήσει πολύ λιγότερα άτομα. Κανένα αυτί υπεύθυνου όμως δεν ίδρωνε για να αλλάξει αυτή η κατάσταση.

Οι πληροφορίες που καταφτάνουν από τη Λέσβο επιβεβαιώνουν με τον πιο τραγικό τρόπο τα παραπάνω και αναφέρουν ότι ένα παιδί μόλις έξι ετών έχασε τη ζωή του από την πυρκαγιά που ξέσπασε στον προσφυγικό καταυλισμό πριν από λίγες ώρες. Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές οι αιτίες που προκάλεσαν την πυρκαγιά, ωστόσο κάποιες εκτιμήσεις σημειώνουν το ενδεχόμενο να ξέσπασε την ώρα που κάποιοι από τους διαμένοντες μαγείρευαν σε έναν οικίσκο.

Ο δυνατός άνεμος που έπνεε στην περιοχή συνέτεινε στη γρήγορη εξάπλωση της φωτιάς, που πήρε μεγάλες διαστάσεις. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δυσχεραίνονταν στο έργο τους από τον συνωστισμό που επικρατεί στον καταυλισμό και δεν κατόρθωσαν να τη σβήσουν εγκαίρως, προτού θρηνήσουμε θύματα.

Φωτιά στο ΚΥΤ

Μαίνεται η πυρκαγιά μέσα στον καταυλισμό του ΚΥΤ της Μόριας – Το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας δυσχεραίνει ο συνωστισμός στην περιοχή. «Δε χωράνε να περάσουν τα πυροσβεστικά αυτοκίνητα» έλεγε χαρακτηριστικά στέλεχος του ΚΥΤ πριν λίγη ώρα.https://www.stonisi.gr/post/7681/fwtia-sto-kyt-realtime

Gepostet von Στο Νησί am Montag, 16. März 2020

Οι αρχές εξακολουθούν να διερευνούν το περιστατικό, αναζητώντας τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς. Αυτό που δεν είναι στην αρμοδιότητά τους να διερευνήσουν όμως είναι οι διαχρονικές ευθύνες των κυβερνήσεων, ροζ και γαλάζιων, που έφτιαξαν και επέκτειναν αυτό το επίγειο κολαστήριο, αδιαφορώντας προκλητικά για τις συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: