“Πώς περνάει με 9 υπέρ και 25 κατά; Ούτε ο Παπαδόπουλος, γ…ώ το κέρατό μου!” – Ο σύμβουλος της ΛΑΣΥ Σπάρτης ξεσπά

Η αντιδημοκρατική μεθόδευση στο δημοτικό Συμβούλιο προκάλεσε το ξέσπασμα του Αντ. Καλομοίρη της ΛΑΣΥ: “Το 9 είναι μεγαλύτερο του 25; Τι διάολο ρε παιδιά, έχω πάει και σχολείο! Γ@μώ τον Μητσοτάκη, γ@μώ…”

Την περασμένη Τετάρτη στο δημοτικό συμβούλιο Σπάρτης, η δημοτική αρχή του Πέτρου Δούκα παρουσίασε το Τεχνικό Πρόγραμμα του δήμου, που ακόμα και κατά δική της ομολογία ήταν φτωχό, λόγω… έλλειψης χρημάτων. (Σημειώνουμε παρενθετικά πως το πρόβλημα της υποχρηματοδότησης των Δήμων, στο πλαίσιο της… “αυτοτέλειάς τους” είναι γνωστό. Την ίδια στιγμή, όμως, ο Δήμος Πατρέων με την κινητοποίηση που διοργανώνει το Σάββατο στο Σύνταγμα δίνει το παράδειγμα για το τι οφείλει να κάνει μια δημοτική αρχή για να αντιμετωπίζει το πρόβλημα στη ρίζα του).

Η πρόταση της δημοτικής αρχής δε συγκέντρωσε ούτε καν τις ψήφους των δικών της συμβούλων και είχε μόλις εννιά θετικές ψήφους έναντι 25 αρνητικών. Το αποτέλεσμα, ωστόσο, υπερέβη την κοινή λογική και κάθε νόμο των μαθηματικών, με βάση τις δυνατότητες που δίνει ο “νόμος Θεοδωρικάκου”. Έτσι, εφόσον δεν υπήρχε άλλη πρόταση, το Τεχνικό Πρόγραμμα εγκρίθηκε, μολονότι είχε την υποστήριξη μιας ισχνής μειοψηφίας: 9 στους 34 παρόντες ή μάλλον 9 από τους 40 συνολικά δημοτικούς συμβούλους (δηλαδή λιγότερους και από το 25%)!

Ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης, Αντώνης Καλομοίρης, αγανάκτησε με την αντιδημοκρατική μεθόδευση, άνοιξε το μικρόφωνο και εξέφρασε ανοιχτά, με τον πιο γλαφυρό τρόπο, την οργή του.

Το 9 είναι μεγαλύτερο του 25; Τι διάολο ρε παιδιά, έχω πάει και σχολείο!
Ούτε ο Παπαδόπουλος! Γ@μώ το κέρατό μου, ρε παιδιά! Γ@μώ τον Μητσοτάκη, γ@μώ…

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: